webinfo

A+ A A-

Svečanom akademijom obeležena školska slava Sveti Sava

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Savindan2020.jpgI ove godine, u novobečejskom Domu kulture, svečanom akademijom obeležen je Savindan, 27. januar, školska slava.

U ovogodišnjem programu učestvovali su učenici obe novobečejske osnovne škole, svetosavsku besedu držala je Anita Bojić Perkin, a Svetosavska povelja dodeljena je Nadici Blažin, strukovnom vaspitaču dece predškolskog uzrasta.

Nadica Blažin koja ove godine izvodi svoju petnaestu generaciju dece istakla je da joj ovo priznanje veoma značajno: „Nije mi ovo prvo priznanje ili povelja, ali mi je u ovoj godini veoma značajna jer se tu iskristalisalo ceo moj radni vek i zahvaljujem deci, onim prethodnim generacijama koje su doprinele da ja toliko napredujem i da dam maksimalno od sebe, a zahvaljujući njima i njihovim roditeljima“. Kao pravi „recept“ za uspeh ona je istakla rad, trud i ljubav prema poslu koji su je vodili kroz celu karijeru.

Anita Bojić Perkin u svojoj besedi podsetila je mnogobrojnu publiku na univerzalne poruke i vrednosti koje se vezuju uz lik i delo Svetog Save. „Ove godine je meni pripala čast da održim besedu o Svetom Savi i tom prilikom sam želela da istaknem sve univerzalne vrednosti i vrline koje u njegovom učenju možemo prepoznati. Poruka mladima je, pre svega, da budu radoznali, da čitaju knjige, da prate puteve nauke i znanja, ali da nikada ne zaborave da budu ljudi, da budu dobri i da razumevaju jedni druge i da traže dobro jedni u drugima“, rekla je Bojić Perkin.  

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, ukazao je na to da je ove godine značajna saradnja dve osnovne škole na zajedničkoj realizaciji akademije i rekao: „Ideja je da sledeće godine Svetosavska akademija, kako bismo obuhvatili što više dece, iako je i sada bilo prepuno gledalište, bude u toku radnog dana, kako bi sva deca mogla da dođu. Ono što mi je pomalo krivo, još uvek se nisu sve škole ujedinile. No, ono što je velika razlika u odnosu na prethodne akademije jeste da su osnovne škole „Miloje Čiplić“ i „Josif Marinković“ konačno zajedno proslavile Svetog Savu, a ne pojedinačnim priredbama koje i koštaju, a zaista nema ni potrebe za tim. Sveti Sava je veliki praznik za Srbe i treba da ga slavimo svi zajedno i jedinstveni“. Maksimović je istakao i to da je ideja da u budućnosti sve škole zajednički organizuju i realizuju svetosavsku akademiju u istinskom duhu jedinstva i sabornosti.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković