webinfo

A+ A A-

Dokumentarni film „Arača“ prikazan u Domu kulture

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Araca2020.jpgU petak, 21. februara, u multimedijalnoj sali novobečejskog Doma kulture, prikazan je dokumentarni film Mihajla Plankoša, „Arača“.

 

Kako sam autor ističe, iako je film dokumentarnog karaktera, on je snimljen i režiran na jedan zanimljiv i živopisan način. Plankoš je naglasio da ga interesuje srednjevekovna arhitektura, a Arača se nametnula kao tema upravo zbog svoje relativne geografske blizine Subotici odakle je on. „Istorijski fakti su neverovatni i odlučio sam da malo pročeprkam, da vidim šta se tu sve može naći i, onda, da bi te informacije koje sam prikupio bile malo dostupnije, ja sam to prebacio u ovaj format. Trajalo je zato što sam radio sam, možda sledećeg puta ne treba da radim sam. Najgori deo toga da radite sami je, kada prođe sve to, kada dođu ovakve projekcije, nemam sa kim da podelim. Zanimljivije je ako ima još nekog“, rekao je mladi subotički istoričar. Prema njegovim rečima, Arača ima neke veze sa renesansnom, a kako dodaje, može se shvatiti i kao stilska preteča renesanse što on ocenjuje kao neverovatno. Govoreći o cilju snimanja ovog filma, on kaže da mu je u fokusu bilo predstavljanje Vojvodine, kraja iz kojeg smo svi mi, kao nešto što je vredno i zaslužuje dužnu pažnju.

Plankoš je istakao i da je rad na filmu tekao zadovoljavajućim tempom i dinamikom, a izazov sa kojim se sučio je putovanje koje je bilo neophodno da bi ovaj dokumentarni film nastao.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković