webinfo

A+ A A-

Koncert oduševio Novobečejce

 

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_NBNGKoncert2016.jpgU Domu kulture opštine Novi Bečej održan novogodišnji koncert.

 


U sredu, 28. decembra, novobečejski Dom kulture obradovao je naše sugrađane velikim novogodišnjim koncertom AKUD “Sonja Marinković” iz Novog Sada. Koncert je počeo u 19 časova i 30 minuta, ali publika je počela da pristiže dosta pre toga. Već pun hol Doma kulture posvedočio je o velikoj zainteresovanosti naše publike za ovakva kulturna dešavanja. Iako, na koncu, sala nije bila ispunjena do poslednjeg mesta, odziv je, ipak, bio izvrstan. I niko nije ostao razočaran.
U više od sat i po kvalitetnog programa, pred našim publikumom smenjivale su se raznovrsne poznate melodije. Od starogradskih i izvornih pesama do gradskih igara, tek, za svakoga se našlo ponešto. Osam spletova i završno, Čukaričko kolo naišli su na gromoglasno odobravanje Novobečejaca i Novobečejki. Već prve taktove Vojvođanske svite kojom je koncert i započeo pratilo je ritmično tapšanje publike. Ova komunikacija između izvođača i slušalaca nastavila se tokom celog koncerta, dok je, u nekoliko trenutaka, ansambl dobio i aplauze “na otvorenoj sceni”, odnosno, kvalitet njihovog izvođenja bio je takav da je publika to nagradila aplauzom i pre završetka izvedbe.
Da muzika ne poznaje granice i razdaljine, pokazala je i raznovrsnost numera koje su izvedene od vojvođanskih (Gajde, Tancuj, tancuj; Išla Marina), preko igara iz istočne Srbije (Zaječarka, Valjinjica), pa sve do pesama iz Gnjilana i poznatih romskih pesama, sve se našlo pred našim auditorijumom. A, da ugođaj bude potpun potrudile su se i žene iz ženske pevačke grupe. One su snažnim vokalima dale sasvim novu dimenziju i ovako kvalitetnom nastupu akademskog kulurno umetničkog društva “Sonja Marinković”.
Na samom kraju koncerta, posle dugotrajnog aplauza, publici se obratio i Dobrivoj Janković, rukovodilac ženske pevačke grupe. On se zahvalio našoj publici i primetio da je ovo jedna od najkvalitetnijih publika pred kojom su ovi umetnici nastupali. Takođe, on je ovom prilikom čestitao praznike, kako nedavni Božić po gregorijanskom kalendaru, tako i predstojeće novogodišnje i božićne. Iskoristio je priliku i da podseti na to da AKUD “Sonja Marinković” ove godine obeležava pedeset godina postojanja i rada, a čestitao je i novobečejskom Domu kulture četrdeseti rođendan zahvalivši se, još jednom, na gostoprimstvu u ovoj ustanovi.

Više o AKUD “Sonja Marinković”, WEBINFO je objavio nedavno.

 

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab

SERVISNE

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković