webinfo

A+ A A-

U petak počinje “Manić Tisa 63”

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Manic2017.JPGU petak, 8. decembra, počeće šesta po redu manifestacija “Manić - Tisa 63” koja na jednom mestu, tradicionalno, okuplja veliki broj ribolovaca. Pored ribolovačkog dela, organizuje se i tradicionalni svinjokolj i takmičenje u nadevanju kobasica. “Manić Tisa 63” trajaće do nedelje, 10. decembra, a ovim povodom održana je i konferencija za medije u opštini Novi Bečej.Dragan Vukotić iz udruženja “Tisa 63” rekao je ovom prilikom da je ova manifestacija otvorena za sve koji su zainteresovani, a ne samo za ribolovce: “Oni koji žele da dođu da uživaju, a ne takmiče, ne treba da uplate bilo šta. Mogu da ponesu samo dobru volju i da dođu da se druže i uživaju. Oni koji se takmiče imaju, naravno, kotizacije. Posebno je kotizacija za takmičenje u lovu na manića, a posebno za ekipno takmičenje u nadevanju delikatesnih kobasica. Posebno je bitno naglasiti, za posetioce koji dolaze u subotu u kamp da se ne naplaćuje ni ulaz ni parking, a da za samo 500 dinara mogu ceo dan da degustiraju hranu i piće odnosno od 10 ujutru do 3 popodne”. Vukotić je naglasio da će posetioci moći da degustiraju čorbu, salčiće, čvarke i sve ostalo što ide, tradicionalno, uz svinjokolj. U petak uveče, posle ribolovačkih uvežbavanja i isprobavanja koja se dešavaju tog prvog dana, predviđen je rok koncert novobečejske grupe “Tvrdo pakovanje”, a u subotu uveče druženje u hotelu uz grupu “Apsolutno romantično”. “Manifestacija se završava svečanom večerom u hotelu Tiski cvet gde će nas zabavljati Apsolutno romantično, bend iz Novog Sada. Kotizacija za svečanu večeru je hiljadu dinara za one koji žele da učestvuju” istakao je Vukotić.

On je naglasio i da su nagrade ove godine veoma raznolike. Pobednik u lovu manića dobiće put od deset dana u Grčkoj za dve osobe, druga i treća nagrada su ribolovački pribor. Što se takmičenja u nadevanju kobasica tiče, nagrađeni će dobiti mesarsku opremu, salamoreznice i punilice za kobasice. Takođe, biće organizovana i nagradna tombola gde će prva nagrada biti, takođe, putovanje za dve osobe u Grčku, spa vikend u hotelu Tiski cvet, utešna nagrada biće šunka, a spremljene su i vredne robne nagrade sponzora manifestacije.

Pored Vukotića, o manifestaciji i njenom značaju govorili su i Milenko Garčev, predsednik saveta mesne zajednice Novi Bečej, kao i Saša Dujin, direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej.

  • sex shop
  • komunalac
  • turisticka
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković