webinfo

A+ A A-

Uz pivo i dobru muziku počela 25. Gospojina

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_UlicaPiva2018.JPGU četvrtak, 23. avgusta, otvorena je druga Ulica zanatskog piva, najmlađa podmanifestacija Gospojine, kojom su počeli ovogodišnji Velikogospojinski dani, a koja će trajati do nedelje 26. avgusta.

 

Deset kraft pivara pružilo je posetiocima raznovrsan i kvalitetan pivski doživljaj, a, na sceni u Gimnazijskoj ulici gde se održava ova podmanifestacija nasutpali su sjajni momci iz novobečejskog benda “Skladište” koji su se postarali da atmosfera bude na vrhunskom nivou cele večeri.

Govoreći o Ulici zanatskog piva koja je prošle godine počela kao pilot projekat u okviru Gospojine, Dragan Vukotić Vukota, organizator ove manifestacijem rekao je: “Potrudili smo se ove godine da dovedemo veći broj izlagača, imamo deset pivara iz Srbije, i da ovu ulicu obogatimo sadržajem i programom. Nadamo se i dobroj poseti. Cilj nam je da ova podmanifestacija približi domaće kraft pivare i zanatlije koji prave, zaista, kvalitetna piva u malim, porodičnim pivarama, publici. Zauzvrat, nadamo se da će oni koji posete ulicu zanatskog piva poneti lepe uspomene i neke nove ukuse piva koje do sada nisu imali priliku da probaju”. On je istakao da je Ulica zanatskog piva svojevrsna alternativa glavnoj sceni i dešavanjima na keju budući da nudi mešavinu dobrog piva i dobre rok muzike što bi trebalo, prema njegovim rečima, da privuče prave pivoljupce i pivopije.

Među pivarama koje se predstavljaju ovih dana u Ulici zanatskog piva je i pivara “Dilema” iz Pančeva čiji predstavnik Vladan Petrović nam je ovom prilikom rekao šta je to što oni ovog puta nude: “Imamo četiri vrste piva, za svakoga ponešto. Imamo pšenično, imamo crno pivo, imamo indian pejl ejl, imamo spring ejl, znači, prolećnu varijantu. Neke pravce smo pomešali samo da vidimo kako će ići i dobar je odaziv ljudi na to. Dosta truda je uloženo u to sve i, za sada, sve se pokazalo kako treba”. Petrović je dodao i da je značaj ovakvih manifestacija veoma veliki, naročito, u manjim mestima poput Novog Bečeja.

Otvaranju Ulice zanatskog piva prisustvovao je i Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej. On je podsetio da je zvanično otvaranje Gospojine u petak, sa Poljofestom i Etno bazarom, ali, da je, nezvanično, Gospojina već počela.  “Skuplja se masa, počinje žurka koja će trajati do nedelje negde iza ponoći. Dobrodošli! Oni koji se razmišljaju da li da dođu, naravno, obavezno treba da dođu i dobrodošli su u Novi Bečej” rekao je Maksimović dodavši i da se na Gospojini može naći za svakoga po nešto od najmlađih do najstarijih, kao i da nas očekuju neke novine i iznenađenja u odnosu na prošle godine što ćemo moći da vidimo u narednim danima.              

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković