webinfo

A+ A A-

Kuvanje riblje čorbe, tamburaši i Apsolutno romantično prvog dana Gospojine

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_1.dan2018NB.JPGIako je program 25. Velikogospojinskih dana neformalno počeo već otvaranjem Ulice zanatskog piva u četvrtak, 23. avgusta, Gospojina 2018 je, zvanično otpočela u petak, 24. avgusta, takmičenjem u kuvanju riblje čorbe i takmičenjem za najbolju tamburašku bandu.

 

b_280_210_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_1.dan2018aNB.JPGPrema mišljenju žirija, najbolju riblju čorbu skuvala je ekipa “Alfa” čiji glavni kuvar, Oskar Ereš, kaže da ovo nije prvi put da učestvuju na ovakvim manifestacijama, ali i da ima posebnu motivaciju da se takmiči. “Ja riblju čorbu kuvam već nekih deset godina, možda i malo više. I moram da kažem da prava riblja čorba potiče iz Segedina i uvek me motiviše kada mogu da napravim jednu čorbu koja je tradicionalna i koja je ista takva kakvom su je izmislili pre skoro sto godina. Motiviše me da napravim nešto što je tradicionalno dobro, a ne bućkuriš, i da to neko poštuje i vrednuje” rekao je Ereš.

Najbolji tamburaški ansambl bio je “Ravnica” iz Subotice, a, drugoplasirani njihovi sugrađani iz ansambla “Uspomena”, takođe, iz Subotice. Bojan Temunović, član vicešampionske tamburaške bande “Uspomena”, rekao nam je da im je ovo druga godina da učestvuju na Gospojini u Novom Bečeju. “Ovde dolazimo već drugu godinu. Konkurencija je svaki put sve bolja i bolja. Nadamo se da će tako biti i sledeće i one tamo i tako svih narednih godina. Publika je bila pozitivna i davala je neke pozitivne vibracije koje su, naravno, uticale i na našu nagradu” rekao je Tevunović dodavši i da su se oni predstavili jednom svojom pesmom i jednom obradom dueta Harisa Džinovića i Željka Joksimovića.

Po okončanju takmičarskog dela, na scenu su izašli momci iz grupe “Apsolutno romantično” koji su spletom svojih pesama, ali, i obradama pesama drugih izvođača zabavljali publiku do ponoći. Provod nije umanjio ni prilično jak vetar niti tehnički problemi koji su dva puta, na kratko, prekidali nastup grupe “Apsolutno romantično” i svi koji su se obreli pored Tise sinoć bili su u prilici da uživaju u odličnom prvom danu ovogodišnje Gospojine.

Program se nastavlja koncertima mađarskog benda “Piramisu”, Nine Badrić i Sergeja Ćetkovića, otvorenim danom rečne flotile Vojske Srbije, a za najmlađe tu su dečija ulica i Avlija Zabavlija u Narodnoj biblioteci Novi Bečej.     

 

Povezane vesti:

Počeo šesti Gospojinski Poljo-fest

Gospojina: naplata parkinga od 17 do 23 časa

Uz pivo i dobru muziku počela 25. Gospojina

Bečejprevoz: Organizovan prevoz na Gospojinu

Pojačana kontrola saobraćaja za vreme Gospojine

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković