webinfo

A+ A A-

Rečna flotila i ove godine privukla pažnju Novobečejaca

b_670_503_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_FlotilaNB2018.jpgU subotu, 25. avgusta, drugog festivalskog dana Gospojine, rečna flotila Vojske Srbije održala je u Novom Bečeju Otvoreni dan. Ovom prilikom, građani Novog Bečeja i drugi posetioci potiske varoši imali su priliku da posete brod “Kozara”, da razgovaraju sa članovima posade, ali, i da se upoznaju sa Prvom i Specijalnom brigadom Vojske Srbije koje su, takođe, predstavile svoje naoružanje i opremu.

 

Više o tome rekao nam je kapetan fregate Darko Stričić, komandant drugog rečnog odreda i komandant privremenog sidrišta Novi Bečej: “Danas smo imali prilike da vidimo naoružanje i vojnu opremu rečne flotile i Prve i Specijalne brigade kopnene vojske. Treći put za redom je ovde rečna flotila, a prvi put ove godine Prva i Specijalna brigada”. On je istakao i da su organizatori Otvorenog dana zadovoljni odzivom i reakcijama građanstva. “Vojska je interesantna svuda gde se pojavi kao institucija u koju građani imaju dosta poverenja. Ima tu starijeg sveta koji se priseća kako im je bilo. Uglavnom, svi imaju neke lepe uspomene iz vojske. Ima i ovih mlađih koji su zainteresovani za služenje vojnog roka ili zasnivanje radnog odnosa i na to se, uglavnom, komunikacija i svodi” rekao je Stričić. Ovom prilikom, on je dodao i da postoji stabilna stopa interesovanja mladih za profesionalno bavljenje vojnim pozivom: “Vojska jeste specifična u smislu obavljanja dužnosti, u smislu službi, u smislu nekih stvari unutar same profesije, ali, uvek imate ljude koji vole nešto i prepoznaju tu ljubav. Zainteresovanost postoji ako se ta ljubav u sebi prepozna”.         

Sudeći prema broju posetilaca koji su se ukrcali na brod “Kozara” i koji su posetili privremeno sidrište na obali Tise da se zaključiti da i kod nas vlada veliko interesovanje za vojsku naše države.   

 

Povezane vesti:
Nina Badrić i Sergej Ćetković očarali publiku na Gospojini

Kuvanje riblje čorbe, tamburaši i Apsolutno romantično prvog dana Gospojine

Počeo šesti Gospojinski Poljo-fest

Gospojina: naplata parkinga od 17 do 23 časa

Uz pivo i dobru muziku počela 25. Gospojina

Bečejprevoz: Organizovan prevoz na Gospojinu

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković