webinfo

A+ A A-

Halid Bešlić uz vatromet zatvorio koncertni program Gospojine 2018

b_670_0_16777215_00_images_3dangospojina2018.JPGPoslednji dan Gospojine 2018, 26. avgust, završen je koncertima Amadeus benda i Halida Bešlića.

 

Program ovogodišnje Gospojine ušao je u svoju završnicu u nedelju, 26. avgusta koja je bila rezervisana za nastupe Amadeus benda i čuvenog Halida Bešlića. Momci iz Amadeusa zagrejali su publiku svojim prepoznatljivim zvukom i stilom, pesmama poput “Moja zemlja”, “Nije svejedni”, “Lažu te”, ali, i malim koktelom poznatih pesama narodne i zabavne muzike kojim su stvorili idealnu uvertiru za izlazak legende folk muzike, Halida Bešlića, na scenu. Uz prve taktove pesme “Ja bez tebe ne mogu da živim” ruke su poletele u vis, publika je pridružila svoj glas Bešlićevom i poslednji koncert ovogodišnje manifestacije je optočeo. Ređali su se hitovi poput “Beograđanke”, “Prvog poljupca”, “Okuj me care”, a, mogla se čuti i “Neću, neću dijamante”, dok je u samoj završnici koncerta popularni pevač izveo tradicionalnu pesmu “Čudna jada od Mostara grada”. Uz izraze zahvalnosti publici i veliki gospojinski vatromet, Halid Bešlić je zatvorio koncertni deo Gospojine.

Obraćajući se medijima pre koncerta, Bešlić je istakao da mu ovo nije prvi put da nastupa u Novom Bečeju. “Ovo mi je treći put da pevam u Novom Bečeju. Pre rata sam pevao ovde i pre četiri godine sam isto bio ovde i, evo, večeras treći put”, rekao je Bešlić dodavši i da je spremio širok repertoar sa mnogo hitova od početka karijere do današnjih dana, a pred novobečejskom publikom je otpevao i jednu sasvim novu pesmu: “Taman je”. “Ne namičem pesme koje nisu popularne. Imam oko 200 pesama snimljenih, ali, pedeset se vrti u opticaju, koje su našle put do popularnosti. Te pesme koje znam da raja zna i voli, te i pevam i ne filozofiram puno. Imam običaj da se našalim, kažem, ajmo sad svi da učestvujemo u zločinu, da pevaju sa mnom zajedno” objasnio je Bešlić kroz smeh ističući da mu je jedna od najbitnijih stvari na koncertima stvaranje dobre publike uz muziku koju publika prepoznaje i voli.

Što se tiče ostalih sadržaja poslednjeg dana Gospojine bile su dobro posećene i ostale prateće manifestacije kao što su Etno bazar, Ulica zanatskog piva i Poljo-fest, a, pažnju publike kao i svake godine privukla je i revija paradnih zaprega. Takođe, u nedelju, održan je i drugi dan jubilarne dvadesete Avlije Zabavlije u Narodnoj biblioteci.

Gospojinske svečanosti završene su u ponedeljak crkvenom litijom koja je u 18 časova prošla kroz Novi Bečej.

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab

SERVISNE

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković