webinfo

A+ A A-

NAJAVA: Promocija prvog romana Gordane Svilengaćin u Novom Bečeju

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Gocapr.jpgPočetkom ove godine, iz štampe je izašao prvi roman naše sugrađanke, profesorke književnosti, Gordane Svilengaćin, “Suđenje Jevremovo”.

Dugoočekivana novobečejska promocija ove knjige zakazana je za utorak, 14. maj, u 19 časova u prizemlju Doma kulture u Novom Bečeju.

Govoreći o svom romanu prvencu i događajima opisanim u njemu, Gordana Svilengaćin je rekla: “Septembra 1931. godine velika oluja je pogodila Novi Bečej i okolinu. Tada je potonuo brod za prevoz putnika i 13 ljudi je stradalo – to je istorijski događaj na kom se temelji radnja romana “Suđenje Jevremovo“ i otud poređenje fabule sa najpoznatijim brodolomom na svetu. Inače, u istom nevremenu je pao toranj srpske pravoslavne crkve u Novom Bečeju. Iako je novi toranj brzo podignut, panorama grada više nikad nije bila ista. Korice romana prikazuju Novi Bečej, gledan sa Tise, pre 1931, kao i brod “Stari Bečej“ koji je doživeo tragičnu sudbinu”.

Naš portal je nedavno i intervjuisao autorku romana, a ceo intervju možete pročitati OVDE

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković