webinfo

A+ A A-

“Razmaz kreće u školu” - predstava za decu sa jakim porukama

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Razmaz.jpgU četvrtak, 27. juna, u Domu kulture u Novom Bečeju odigrana je predstava za decu “Razmaz kreće u školu” koja je nastala kao produkt saradnje zaposlenih u predškolskoj ustanovi “Dragoljub Udicki” iz Kikinde i Prihvatnog centra u Kikindi.

Premijera ove predstave bila je u pozorištu “Lane” u Kikindi, a i novobečejska publika odlično ju je primila.

Kako je istakla Jasmina Drinjak Malogajski, šef objekta “Kolibri” PU “Dragoljub Udicki”, ova predstava je skup primera loše prakse, odnosno, svega onoga što odrasli rade pred polazak deteta u školu, a što nije dobro. “Mi smo u poslednje tri do četiri godine sakupljali od roditelja sve primere gde oni greše i to smo želeli da stavimo u predstavu. Ovo je skup loših primera gde sve grešite kada upisujete dete u školu. Nije potrebno da vi birate detetu torbu, da vi birate detetu štilorku ili sveske. Dete treba pustiti da uživa u toj svojoj pripremi i mi smo pokušali da na jedan komčan način skrenemo roditeljima pažnju gde greše”, rekla je Drinjak Malogajski. Ona je dodala i da su likovi u predstavi, u stvari, umetnička nadogradnja likova iz knjige “Bića o kojima malo znamo” u izdanju “Kreativnog centra.

Jedna od glumica u predstavi je i Aleksandra Lukačev Felbab koja igra lik tetke iz Nemačke. O svom liku, ona kaže: “Moj lik je značajan jer svako od nas ima neku tetku iz Nemačke i mnogo ljudi se seli iz zemlje, odlazi u inostranstvo i hteli smo da prikažemo koliko oni negde i pate zbog toga i koliko je bitno da ostanemo tu, u svojoj zemlji”, rekla je Lukačev Felbab dodavši i da svoj lik igra, pre svega, komički i da uvek nailazi na odlične reakcije i prijem publike.

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković