webinfo

A+ A A-

“Sanko Pospanko i Zeka” oduševili najmlađe Novobečejce

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_SankoPospanko.jpgLetnji programi novobečejskog Doma kulture i ove godine su veoma raznovrsni i namenjeni svim uzrastima.

Tako je u sredu, 17. jula, u gradskom parku u Novom Bečeju odigrana predstava “Sanko Pospanko i Zeka” novosadskog putujućeg pozorišta “Vilin Konjic”. Mališani koji su se u zavidnom broju okupili u parku kako bi gledali predstavu uživali su u zgodama i nezgodama sanjivg Pospanka i energičnog Zeke, a kako je istakao Svetozar Perić koji je tumačio lik Pospanka, predstave za decu uvek imaju i pouku pored toga što su zabavne.

Pouka je da je najvažnije drugarstvo. Treba sve da dele deca sa svojim drugarima jer to je, nekako, najlepše. Deca vrlo lepo reaguju, učestvuju u predstavi, lepo im je. Imali smo čak neko iskustvo kada sam pomenuo bicikl da je jedno dete imalo problem sa svojim roditeljima jer je htelo da podeli nov bicikl sa drugarom koji ga je razbio, ali je na kraju sve bilo u redu. Najbitnije je da oni shvate da je drugarstvo zaista bitna stvar u životu”, rekao je Perić posle predstave.

Edit Zerebelji Tenji, stručni saradnik u Domu kulture, posebno je naglasila da su za ovu ustanovu programi namenjeni deci veoma bitni tokom cele godine, ali da leto pruža priliku da se promeni ambijent. “U saradnji sa školama i vrtićem, skoro svakog meseca, organizujemo nešto i za decu, a kada dođe leto trudimo se da sve programe iznesemo u park, ne samo izložbe, već i koncerte, kao što je to prošle nedelje bio slučaj, ali i predstave. To se od prošle godine pokazalo kao dobro, tako da se trudimo i ove godine da nastavimo tu tradiciju. Sigurna sam da ćemo je nastaviti i u narednom periodu, ipak je ovde ispod drveća baš onako prijatno sedeti”, rekla je Zerebelji Tenji podsetivši na nedavno održani koncert portugalske muzike, takođe, u gradskom parku.

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković