webinfo

A+ A A-

Predstava „Ku ku kuvarice“ odigrana u Novom Bečeju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Kukukuvarice2019.jpgU subotu, 19. oktobra, u Domu kulture opštine Novi Bečej, odigrana je predstava za decu „Ku ku kuvarice“ u izvođenju „Radionice snova“ iz Novog Bečeja. 

 

Ovo je prvo igranje ove predstave na velikoj sceni, a slučaj je hteo da bude baš na godišnjicu premijere. Govoreći o tome kako je predstava nastala, Monika Jovanov, jedna od glumica, rekla je da je nastajala spontano: „Cilj nam je bio da bude nešto interesantno, ali i edukativno. I da se razlikujemo od prethodne predstave. Ne znam ni ja, nekako smo se spontano dogovorile da budemo kuvarice koje kuvaju zdravu hranu“. Ona je dodala i da su uloge u samoj realizaciji predstave podeljene tako da se ona bavi kostimima, scenografijom i rekvizitima, a Edit Zerebelji Tenji, drugi deo dvojca „Radionica snova“, glumačkim delom i scenskim efektima. 

Edit Zerebelji Tenji naglasila je i da se prilikom rada na svakoj predstavi trude da obrade neku temu koja je interesantna i značajna deci koja će predstavu gledati. „I same smo roditelji, prošle smo put vaspitanja dece, tako da kada krećemo u predstavu gledamo da to naše iskustvu prenesemo. Vaspitanje dece je koliko i naporno, toliko i zabavno, ako imamo zdrav odnos sa našom decom, ima tu i šale i smeha i od naše dece smo, mislim, mnogo i naučile. Sve ono što smo sa njima naučile i iskusile i kroz naš dugogodišnji rad sa decom i njihove komentare mi smo nešto naučile i sve to možemo da prenesemo u predstavu, a da bude zabavno“, rekla je ona ovom prilikom. 

Kako su obe istakle, sve njihove predstave za decu žive i na srpskom i na mađarskom jeziku, a trenutno im je najnovija na repertoaru „Uspavana smrdljivica“ koja je svoju premijeru imala na „Danima Laze Telečkog“ u Kumanu prošle nedelje. 

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab

SERVISNE

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković