webinfo

A+ A A-

Novi tamburaški sastav debitovao u Novom Bečeju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_Tamburasi.jpgU sredu, 13. novembra, koncertom u Klubu za dnevni boravak penzionera, novobečejskoj publici predstavio se novoformirani tamburaški sastav.

Za sada nemaju „zvanično“ ime, a pred slušaoce su izašli kao Tamburaški orkestar Novi Bečej.

 

Tamburaški orkestar čine: Dalibor Dobožanov (prvi prim), Milana Ćurčić (drugi prim), Laza Cvejin (prvi bas prim),  Stevan Stojkov (drugi bas prim), Dragan Igić (treći bas prim), Srđan Jankov (kontra), a bas svira Stojan Mesaroš, a sinoć im se pridružio i Siniša Sima Veselinović kao vokalni solista čija izvođenja popularnih pesama su naišla na odličan prijem kod publike.

Stojan Mesaroš nam je potvrdio da su prvi koraci ka formiranju ovog današnjeg orkestra napravljeni pre dvadeset i dve godine, a da ih veže zajednička ljubav prema muzici, a naročito, tamburi. „Želimo ovim putem, svi zajedno, da očuvamo tu tamburu i, na kraju krajeva, da na kulturnom nebu Novog Bečeja budemo neka od zvezda koja će krasiti naša kulturna zbivanja. Nadam se da ćemo biti prihvaćeni i od šire publike. Već su u planu neki slični koncerti, ovako mali, moramo početi sa malim koncertima da bismo, možda, kroz godinu, dve, bili malo bolji orkestar. Ja pozivam sve mlade, isključivo, mlade koji žele da sviraju u ovom orkestru, koji imaju smisla, koji vole tamburu da se priključe, pa ćemo da vidimo rezultat. Ja sam optimista“, zaključio je Mesaroš. On je dodao i da još nije odabrano ime za orkestar, ali i da se razmatra kako će on dalje postojati – kao udruženje građana ili kao deo nekog kulturno-umetničkog društva. Jedino što je izvesno je da jedan novi orkestar zaplovio vodama novobečejske kulturne scene.

Repertoar sinoćnjeg nastupa bio je šarolik. Obuhvatio je od spleta pesama Zvonka Bogdana, preko popularnih melodija pesama „Dok palme njišu grane“ i muzike iz serije „Sivi dom“, pa sve do Užičkog kola kojim je nastup posle nešto više od sat vremena i  završen. Više puta publika je nagrađivala izvođače aplauzima, što je za svakog izvođača i najveća nagrada.

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković