webinfo

A+ A A-

Pokrajinski sekretar u radnoj poseti Novom Bečeju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Pokraj2017.JPGPredrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, posetio opštinu Novi Bečej

 

 

U četvrtak, 19. januara, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić i Jadranka Novkov, pomoćnica pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku posetili su opštinu Novi Bečej i održali radni sastanak sa čelnim ljudima opštine.

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, upitan za cilj radnog sastanka, odgovorio je: “Tema je iznalaženje načina za rešenje pitanja dvorca Hertelend. Ono što je naš današnji zadatak jeste da pronađemo rešenje i predložimo Republici ubacivanje dvorca Hertelendi u sistem socijalne zaštite s obzirom na to da je on prilično nesretno napravljen u prethodnom periodu. Ne mislim, pri tom, samo u građevinskom smislu, već nije postojao ni plan šta će se uraditi kada se rekonstrukcija završi.” Predsednik Maksimović je dalje objasnio da se radi o tome da je neophodno pronaći održiv sistem finansiranja po završetku građevinskih radova, a tek onda trebalo bi da se pristupi projektovanju, izgradnji i adaptaciji. Upitan o trenutnom stanju pomenutog dvorca u Bočaru, on kaže: “Danas nismo išli u zajednički obilazak, bili smo pre nekih mesec dana. On je u istom stanju u kakvom je bio i tad. Njega je relativno lako završiti u građevinskom smislu, ali pitanje je kako ga finansirati po završetku i zato je bitno da on postane deo sistema”. Naročit akcenat, prvi čovek opštine stavio je na to da lokalna samouprava nije odustala od dvorca Hertelend i da se radi na pronalaženju adekvatnog rešenja.

Sekretar Predrag Vuletić nadovezao se na reči predsednika opštine naglasivši da je ovo druga zvanična poseta opštini Novi Bečej, te da je u pitanju, pre svega radni sastanak. “Ono što možemo reći jeste da smo celu ovu godinu proglasili godinom socijalne zaštite i da ćemo sigurno da obiđemo sve i jednu od 45 lokalnih samouprava u Vojvodini, da utvrdimo šta su glavni ciljevi i da utvrdimo šta je ono od čega možemo da počnemo, šta je nulto stanje sistema socijalne zaštite”. On je još jednom istakao značaj potrebe da socijalna zaštita bude dostupna svakom građaninu kako Pokrajine, tako i cele države. S tim u vezi, on je rekao i da je bitno zaokružiti godinu socijalne zaštite i u što većoj meri uključiti opštinu Novi Bečej u ovaj sistem. Upitan o situaciji vezanoj za dvorac Hertelend, sekretar Vuletić rekao je: “Ono što se desilo tamo, o tome će rešavati neke druge institucije i, nadam se, i da presude. Ono što možemo reći i što smo i rekli prilikom posete predsednika pokrajinske vlade jeste da su ogromna finansijska sredstva tamo uložena. Dovoljno je da bilo koji građanin prošeta kroz dvorac Hertelendi i da vidi da od toga nema ništa.” Ipak, on je izrazio i spremnost pokrajinske vlade da učestvuje u pronalaženju rešenja za sporno stanje u Hertelendu: “Do kraja meseca ili početkom sledećeg, formiraćemo jedan savet ili radnu grupu koja će se baviti time šta b_310_233_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Pokraji20171.JPGćemo da uradimo kada je dvorac Hertelend u pitanju. Ono što možemo očekivati u prvoj polovini godine je mreža ustanova socijalne zaštite na teritoriji autonomne pokrajine Vojvodine koju ustanovljava republička Vlada. Pokušaćemo da pre toga, u dogovoru sa svim bitnim institucijama, odlučimo šta je potreba dvorca Hertelend. Sa ljudima iz struke, iz pokrajinske vlade i republičke vlade pokušaćemo da se dogovorimo da li i u kojoj meri, kog tipa i u kom broju korisnika ćemo da uradimo dvorac Hertelend”.

Sastanak vrha opštinske vlasti sa predstavnicima Sekretarijata nastavio se iza zatvorenih vrata.

Da se podsetimo, predstavnici pokrajinske (vlade uključujući i sekretara Vuletića) i lokalne samouprave posetili su dovrac Hertelend u okviru radne posete predsednika pokrajinske vlade, Igora Mirovića, prvog novembra 2016. godine o čemu je portal WEBINFO svojevremeno i izveštavao.

 

OSTALE VESTI IZ NOVOBEČEJSKE PRIVREDE

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab

SERVISNE

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković