webinfo

A+ A A-

Novo Miloševo dobija novu kapelu

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_KapelaMilosevo2019.jpgKako su meštani Novog Miloševa mogli i da primete, u toku su građevinski radovi na beodranskom groblju.

Kako nam je potvrdio Arsen Pajić iz mesne zajednice Novo Miloševo gradi se nova kapela na ovom srpsko-mađarskom groblju. Pajić je podsetio da ovo naseljeno mesto ima dve groblja, u Karlovu i u Beodri, ali da je do sada kapela postojala samo na karlovačkom. Vrednost radova iznosi nekih pet miliona dinara od čega je mesna zajednica obezbedila dva, a opština Novi Bečej ostatak iznosa. Površina kapele biće nekih 200 m2 sa nadstrešnicom, a radovi koji su počeli pre otprilike mesec dana trebalo bi da budu završeni u narednih mesec dana. 

Govoreći o početku upotrebe ovog objekta, Pajić je kazao: “U funkciju će biti puštena kada bude opremljena. Što znači kada budu ubačene klime i tako dalje. Tako da mislim da ćemo imati jednu funkcionalnu kapelu u naredna dva, tri meseca”. On je dodao i da će ova kapela biti sasvim savremena i odgovaraće potrebama meštana Novog Miloševa: “Imaće hladnjaču, imaće dve prostorije za samrtnike, dve prostorije za okupljanje rodbine, ogromnu nadstrešnicu gde se vrši opelo. Biće urađena po svim standardima”.

 

OSTALE VESTI IZ NOVOBEČEJSKE PRIVREDE

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković