webinfo

A+ A A-

Prijem za najhumanije davaoce krvi

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_Slike_CKNBSastanak2019.jpgU petak, 10. maja, u prostorijama Crvenog krsta u Novom Bečeju upriličen je prijem za dobrovoljne davaoce krvi koji su krv dali veći broj put, a povodom 11. maja, Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi. U pitanju su davaoci koji su u prethodnoj godini krv dali 50., 75. i 100. put.

 

Komentarišući današnji skup, Dunja Svirčev, sekretar Crvenog krsta u Novom Bečeju, rekla je: “Danas smo odlučili da upriličimo prijem povodom sutrašnjeg Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi. Već nekoliko puta smo govorili o tome kakve rezultate Novi Bečej postiže što se dobrovoljnog davalaštva krvi tiče. Prvi smo u Banatu, četvrti u Vojvodini. Mišljenja smo da su dobrovoljni davaoci krvi zaslužili da se ovaj dan upriliči na ovakav način. Sastali smo se da bismo porazgovarali o davalaštvu krvi, da bi se pohvalili rezultatima i da bismo se zahvalili dobrovoljnim davaocima krvi na njihovom zalaganju, humanosti i ljubavi prema čoveku zbog koje i daju krv”.

Svirčev je istakla i da će svečana dodela priznanja biti organizovana 14. juna povodom Svetskog dana davalaca krvi.

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković