Paklene su temperature u gradu, a osim hladnih napitaka na plus 35 stepeni dobro ide i sladoled. Ali da li znate da jedete sladoled na pravi način?

 

Ukoliko ledenu poslasticu jedete brzo i halapljivo, može vas zaboleti stomak ili glava. Da ne biste dobili migrenu sladoled je potrebno jesti polako, vrhom jezika, jer na taj način mozak sporije dobija informaciju o hladnoći slatkiša u kornetu i onda nema glavobolje.

Može vam biti muka i ako pojedete pokvaren sladoled, stoga koliko god primamljivo izgledao u frižiderima i vitrinama, obratite pažnju gde ga kupujete. Nije vredno zbog par trenutaka užitka provesti leto u krevetu.

"Sladoledi koji su industrijski i lepo upakovani, a nalaze se u frižiderima i čuvaju se na pravi način su sigurni, treba biti na oprezu kod sladoleda koji se prodaju iz vitrina koje su otvorene i nalaze se na suncu", kaže Vlatko Novačić iz poslastičarnice "DJ".

Stari recepti i način proizvodnje, a moderan način čuvanja sladoleda su ono što odlikuje poslastičarnicu "DJ". Dobar recept ne treba menjati, ali treba ići u korak sa tehnologijama. Sladoled koji se pravi kao pre sedamdeset godina, radi se u samo par poslastičarnica u gradu, uključujući i "DJ".

Jaja, mleko i druge namirnice od kojih se pravi sladoled su podložne brzom kvarenju, a ne može se prepoznati od oka da li je sladoled u redu ili nije, zato budite na oprezu.

Na plus 35 stepeni osvežite se uz omiljenu aromu sladoleda, ližite polako i obratite pažnju gde ga kupujete.

(MONDO)