U Goranskom parku u Bečeju, u utorak 30. maja, svečano je otvorena trim staza. Otvaranju su prisustvovali predstavnici Ministarstva omladine i sporta, lokalne samouprave i Kancelarije za Mlade opštine Bečej. Staza je duga 483 metra, široka 1.6 metara i sačinjena je od prirodnih materijala. Ministarstvo omladine i sporta pomoglo je izgradnju ove trim staze sa 1.3 miliona dinara, dok je opština Bečej za ovaj projekat izdvojila 1.2 miliona dinara. 

 

Dane Mandić, koordinator bečejske kancelarije za mlade, ukazao je na višestruki značaj ove trim staze: “Njome na jedan direktan način doprinosimo razvoju sportskog turizma naše opštine, ali pružamo mladima i svima koji vole prirodu i boravak u njoj jedan novi vid rekreacije i otvaramo prostor da provode vreme zaista kvalitetno”. Mandić je dodao i da je ovo tek početak, te da će trim staza biti dalje unapređivana: “Ono što je sledeći cilj kancelarije za mlade u vezi sa trim stazom, jeste da ćemo aplicirati i za finansijska sredstva za izgradnju trim stanica oko trim staze. To su odmorišta koja će sadržati sprave za vežbanje od prirodnih materijala. Želeo bih da istaknem da je i trim staza pravljenja u skladu sa svetskim standradima staza u parkovima i šumama. Ova je izgrađena od malča, od prirodnog materijala, i želeli smo da ne uklonimo nijednu bilju, nijedan žbun, nijedno drvo i da što manje betoniramo u parku

I Sandra Popov, pomoćnica predsednika opštine Bečej za investicije i razvoj, ukazala je na značaj novootvorene trim staze, ali i istakla da ovo nije jedino ulaganje opštine Bečej u uređenje Goranskog parka. “U proteklih dve ili tri godine, realizovali smo niz drugih projekata u ovom parku kao što su izgradnja pešačke staze, izgradnja rasvete, a planiramo i u narednom periodu da apliciramo kod viših nivoa vlasti i obezbedimo sredstva i da uradimo još jednu fazu izgradnje trim staze ” rekla je Popov.

Govoreći o značaju ovakvih projekata, Zorica Labudović, rukovodilac grupe za saradnju sa udruženjima građana i kancelarijama za mlade ministarstva omladine i sporta, istakla je da ministarstvo utiče na kreiranje politike prema mladima kroz svoj normativni rad, ali da su ključni nosioci svih bitnih promena na terenu upravo opštinske kancelarije za mlade bez kojih ovakvi projekti ne bi bili mogući. Labudović je dodala i da će uskoro biti raspisan i novi konkurs za lokalne samouprave iz oblasti sprovođenja omladinske politike. “Tema konkursa biće zapošljavanje. Dosta smo gradili i investirali, sada želimo da malo jače akcenutjemo jedan od gorućih problema mladih, a to je nezaposlenost. Naredni konkurs biće usmeren na projekte kojima se ili povećava zapošljivost mladih ili, što bismo mi voleli, mladi zapošljavaju” rekla je Labudović.


NAJPOPULARNIJE BEČEJ

Tradicionalno veče društv…

Bečejsko udruženje mladih, godinama unaza...

jun 28, 2022

Sutra 27. Sednica SO Bečej

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je...

jun 28, 2022

U Bečeju ukradene biste za…

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Be...

jun 28, 2022

„Bečej noću“ opravdao…

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona...

jun 23, 2022

Za vikend Memorijalni turni…

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati...

jun 28, 2022

Filmski festival "Slob…

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na...

jun 28, 2022

Suvi led za hlađenje depon…

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je...

jun 28, 2022

Bečejska Biblioteka raspis…

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regi...

jun 28, 2022

NAJNOVIJE

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

Narodna biblioteka Bečej raspisala je regionalni poetsk...

Preduzeće „Potisje-Bečej“ sprovelo je brojne preve...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

NAJČITANIJE

Bečejsko udruženje mladih, godinama unazad organizuje ...

27. sednica lokalnog parlamenta zakazana je za sutra, za...

Milun Čokorović, predsednik OO SUBNOR Bečej je istaka...

Više od 35.000 posetilaca iz celog regiona, prisustvova...

Od 1. do 3. jula, u Bečeju će se održati humanitarni ...

Filmski festival Slobodna zona krenuo je na 16. po redu ...

FLICKR