Pre uređivanja sobe za dete proučite horoskopski znak vašeg mališana i prilagodite dizajn prostorije njegovoj ličnosti.

Ovan
Ovaj znak je sklon minimalizmu, što znači da prostor ne treba da bude opterećen suvišnim detaljima. Važno je da nameštaj bude funkcionalan i kvalitetan. Crvena, crna i žuta boja su omiljene. Ako želite da razbijete monotoniju sobe, onda obavezno upotrebite ove boje - na primer, ukrasite jedan zid u vidu murala. Ukoliko je u pitanju dečak, onda su igračke-oružje neizostavan ukras u sobi.

Bik
Ako imate dete u znaku Bika, prijaće mu da boravi u sobi koja je prostrana. Voli da nameštaj bude kvalitetan, a presvlake i zavese od najfinijih materijala. Njegove sklonosti će se sve više pokazivati kako raste, pa budite spremni na to da voli veliki komfor. Ako je u pitanju devojčica, soba u cvetnom dezenu biće pravi izbor

Blizanci
Deci u znaku Blizanaca je veoma važno da prostor u kome borave bude dobro provetren. Zato soba treba da ima velike prozore. Čak i u mlađem uzrastu, a posebno kada krene u školu, dete će pokazivati sklonost ka savremenim sredstvima komunikacije (mobilni telefon, kompjuter). Takođe, mali Blizanac voli da ima i dobro opremljenu biblioteku, punu poučnih i interesantnih knjiga, videoteku, medijateku, i slično.

Rak
Deca u ovom znaku su najviše privržena porodici. Stoga soba treba da deluje ušuškano, kako bi detetu bila prijatna za boravak. Na zidu okačite porodične slike u atraktivnim ramovima, što će mališana da učini srećnim. Nabavite udobnu fotelju i krevet, a kvalitetan dušek je obavezan. Izaberite prekrivače i posteljinu lepih dezena.

Lav
Deca Lavovi vole da borave u prostoru koji je glamurozan, čak da podseća na salon. Sve treba da deluje raskošno i bogato, kao za male kraljeve. Naravno, biće teško da zadovoljite potrebe vašeg mališana, ali se barem pozabavite detaljima koji deluju bogato, a koji su vam dostupni: ukrasne sveće, satenski jastuci, zanimljive sitnice…

Devica
Deci rođenoj u ovom znaku odgovara prostor koji nije pretrpan suvišnim stvarima, posebno zbog toga što vole čistoću i urednost. Čak i ako je mala, njihova soba može da deluje prostrano. Ugaona garnitura, fotelja na razvlačenje, sto na rasklapanje, dominantna bela boja i, uopšte, svetle boje koje preferiraju ovi mališani - učiniće da se iz minimuma izvuče maksimum. Inače, vole da imaju biblioteku sa slikovnicama, a kasnije sa "ozbiljnim" knjigama o biljkama, životinjama, medicini… Biblioteka treba da bude zastakljena i dobro zaštićena. Na zidovima mogu da se nađu motivi flore i faune - sa njima nikada nećete pogrešiti.

Vaga
Najprikladnija za ovu decu je soba koja ima "artističan" izgled, i čija je najjasnija odlika lepota. Detalji u sobi: zavese, tepisi, jastuci, posteljina - poželjno je da budu raskošni. Police su uglavnom pune predmeta i igračaka. Potrebno je da obezbedite prostor za goste, koji će se diviti lepo uređenoj sobi. Takođe je potreban prostor za hobi (muziciranje, slikanje, pisanje, čitanje), koji kasnije može da preraste u ozbiljnije zanimanje. Ako dođete u situaciju da napravite od sobe umetnički atelje, vodite računa da ima severnu orijentaciju. Ukoliko je u pitanju devojčica, krevet sa baldahinom i toaletni stočić biće očaravajući deo ambijenta.

Škorpija
Poželjno je da soba ne bude uređena prosečno i umereno. Deci rođenoj u ovom znaku često odgovara duh Orijenta. Prostor oko kreveta može da se ukrasi lepo izabranim detaljima, igračkama i nalepnicama. Sam krevet treba da bude stabilan, masivan i kvalitetan. Kada poraste, dete će na sve u sobi da stavlja svoj lični pečat. Ako je u pitanju dečak, nemojte se iznenaditi smelo izloženim aktovima i ukrasima u vidu oružja.

Strelac
Deca rođena u ovom znaku iznad svega vole slobodu. Ključna reč u sobi je "ekspanzija". Na zidovima treba da budu velika ogledala, veliki lusteri sa neobičnim šarama, širok krevet i fotelje, dovoljno prostora za igru, koji je prekriven šarenim jastucima. Poželjno je da žuta boja dominira prostorom, a tako mogu da se oboje i zidovi. nameštaj bude kvalitetan, a presvlake i zavese od najfinijih materijala. Njegove sklonosti će se sve više pokazivati kako raste, pa budite spremni na to da voli veliki komfor. Ako je u pitanju devojčica, soba u cvetnom dezenu biće pravi izbor.

Jarac
Za decu u ovom znaku je svetlost veoma važna. Soba treba da bude dobro osvetljena, pre svega prirodnom svetlošću. To se postiže dovoljno velikim prozorskim otvorima, a orijentacija treba da je južna. U sobi su neophodne i lampe različitih veličina, koje pri tome mogu da budu i lep dekorativni element. Ovi mališani preferiraju kvalitetan nameštaj i prostirke od prirodnih materijala.

Vodolija
Deca u znaku Vodolije bi najviše želela sobu sa nameštajem modernog dizajna. Mada, često se dešava i da pomešaju stilove, pa se neretko u sobi klasičnog dizajna nalaze moderni elementi. Bilo bi korisno da za njih izaberete sobu koja ima izlazak na terasu, jer će im to biti omiljeno mesto za boravak u letnjim mesecima.

Ribe
Mališani u znaku Riba vole ušuškan, bajkovit, romantičan ambijent, pa im lepo uređena soba mnogo znači. Poželjno je da krevet bude mekan, fotelja udobna, tepih atraktivan, zavese raskošne. Veliki značaj pridaju zanimljivim detaljima. U prostoriji mogu da se primene motivi na pruge i tufne, kao i motivi sa prinčevima i princezama iz bajki.

(MONDO/Yumama)

 

{fshare}


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Novi Bečej: Sutra tretiran…

U utorak, 7. jula, u opštini Novi Bečej ...

jul 06, 2020

Novi Bečej: U četvrtak ko…

Dom kulture opštine Novi Bečej organizuje...

jul 06, 2020

Zaključci Opštinskog šta…

Štab za vanredne situacije opštine Bečej...

jul 06, 2020

Bečej: Rad Kovid ambulante…

Kako je saopštila dr Kosana Nešić, direk...

jul 07, 2020

Novosađanin uhapšen zbog …

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslov...

jul 08, 2020

Novi Bečej: 3 zaražena ko…

Zaključno sa današnjim danom (sreda 8. ju...

jul 08, 2020

Saopštenje Saše Maksimovi…

Predsednik OO Srpske napredne stranke Novi ...

jul 09, 2020

Bečej: U subotu tretiranje…

Ukoliko se steknu neophodni meteorološki u...

jul 09, 2020

NAJPOPULARNIJE BEČEJ

Novi Bečej: Sutra tretiran…

U utorak, 7. jula, u opštini Novi Bečej ...

jul 06, 2020

Novi Bečej: U četvrtak ko…

Dom kulture opštine Novi Bečej organizuje...

jul 06, 2020

Zaključci Opštinskog šta…

Štab za vanredne situacije opštine Bečej...

jul 06, 2020

Bečej: Rad Kovid ambulante…

Kako je saopštila dr Kosana Nešić, direk...

jul 07, 2020

Novosađanin uhapšen zbog …

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslov...

jul 08, 2020

Novi Bečej: 3 zaražena ko…

Zaključno sa današnjim danom (sreda 8. ju...

jul 08, 2020

Saopštenje Saše Maksimovi…

Predsednik OO Srpske napredne stranke Novi ...

jul 09, 2020

Bečej: U subotu tretiranje…

Ukoliko se steknu neophodni meteorološki u...

jul 09, 2020

NAJNOVIJE

Posao za prodavca u Kiosku u Bačkom Petrovom Selu. ...

Filmski festival "Slobodna zona" održaće se od danas d...

Izložba „Narodno graditeljstvo Mađara u srednje...

Na osnovu naredbe Štaba za vanredne situacije opštine ...

Narodna biblioteka Bečej, raspisala je okružni poetski...

Opštinski Štab za Vanredne situacije opštine Bečej j...

NAJČITANIJE

U utorak, 7. jula, u opštini Novi Bečej će se sproves...

Dom kulture opštine Novi Bečej organizuje koncert Кva...

Štab za vanredne situacije opštine Bečej održao je d...

Kako je saopštila dr Kosana Nešić, direktorka Doma zd...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bečeju u...

Zaključno sa današnjim danom (sreda 8. jul 2020. godin...

FLICKR