... i držanje za ruke ima svojih čari.

 

Kada je pravo vreme za prvi seks? Nema pravog odgovora na ovo pitanje, ali naučnici kažu da godine u kojima smo doživeli svoje prvo seksualno iskustvo u značajnoj meri utiču na to da li ćemo kasnije tokom života imati sreće u ljubavi.

Studija naučnika sa Univerziteta u Ostinu pokazala je da su osobe koje su u mladosti odlagale stupanje u seksualne odnose kasnije tokom života češće bile u srećnim vezama od onih koje su prvi seks imale u tinejdžerskom uzrastu, odnosno pre 20. godine.

Analiza seksualnog ponašanja više od 1.500 ispitanika pokazala je da su oni među njima koji su odlagali prvi seks češće završavali fakultet, i kasnije imali bolje plaćene poslove. Ali, možda najveća prednost koju donosi kasnije stupanje u seksualne odnose je manji broj "trauma" zbog razočaranja u ljubavnim vezama, jer se u njih stupalo sa većom zrelošću i odgovornošću.

Psiholozi kažu da za naše buduće veze zapravo nije ključan uzrast u vreme stupanja u seksualne odnose, već pažljiviji odabir partnera, kontrolisanje sopstvenih nagona i, možda najvažnije, izgradnja stabilne veze pre nego što seks dođe na red, što je mnogo češće u ranoj adolescenciji nego u tinejdžerskim godinama, prenosi "Dejli mejl".

(MONDO)


NAJNOVIJE

Izložba „Narodno graditeljstvo Mađara u srednje...

Na osnovu naredbe Štaba za vanredne situacije opštine ...

Narodna biblioteka Bečej, raspisala je okružni poetski...

Opštinski Štab za Vanredne situacije opštine Bečej j...

Ukoliko se steknu neophodni meteorološki uslovi, u subo...

Predsednik OO Srpske napredne stranke Novi Bečej, Saša...

NAJČITANIJE

Posao za pomoćnog radnika u DOO Dimničar Bečej. ...

U petak, 3. jula na teritoriji Srbije je korona virusom ...

U utorak, 7. jula, u opštini Novi Bečej će se sproves...

U ponedeljak, 29. juna, bez struje će biti delovi Novog...

Dom kulture opštine Novi Bečej organizuje koncert Кva...

Posao za 5 lica u Bečejprometu ...

FLICKR