Peta „Bečejska staza zdravlja – BEST 2012“ u organizaciji Društva za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej, upriličena je u četvrtak 27. septembra.

 

Program je počeo u 10.30 sati u centru, a u 10.45 startuju trke učenika osnovnih škola, kada su bile i prijava učesnika za „Stazu zdravlja“. U 11.30h je usledilo proglašenje pobednika nadmetanja najmlađih učesnika, a tačno u podne, sa starta „Staze zdravlja“, krenula je prva grupa šetača. Pešačilo se prema hotelu „Bela lađa“, pa do Šlajza i nazad do centra. Ovo svojevrsno druženje završilo se oko 16.00h

Po povratku sa Staze, lekari su šetačima merili krvni pritisak, nivo šećera u krvi, kao i indeks telesne mase.

- Prezadovoljni smo ovogodišnjom akcijom. Vreme je bilo vrlo lepo, deca koja su učestvovala u trkama su bila razdragana i zapravo sportski orijentisani , promovišući važnost fizičke aktivnosti. Ovogodišnji BEST smo završili sa 500 odraslih i 200 dece, dakle 700 evidentiranih učesnika. Upravo svi oni nas i dalje ohrabruju da organizujemo ovakve manifestacije, jer se sada, nakon pete Staze zdravlja, vidi da je Bečejci prihvataju kao svoju – rekao je Radoslav Ivanović, predsednik Društva za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej, zahvalivši se svim učesnicima, finansijerima akcije i saradnicima.

Inače, Društvo za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej broji oko 300 članova. U opštini Bečej je registrovano oko 3.600 dijabetičara, a pretpostavlja se da ih ima još toliko koji ne znaju da boluju od šećerne bolesti. Tokom merenja nivoa šećera u krvi na BEST-u 2012. otkriveno je novih 25 osoba koje boluju od dijabetesa.

 

{fshare}


NAJNOVIJE

Posao za prodavca u Kiosku u Bačkom Petrovom Selu. ...

Filmski festival "Slobodna zona" održaće se od danas d...

Izložba „Narodno graditeljstvo Mađara u srednje...

Na osnovu naredbe Štaba za vanredne situacije opštine ...

Narodna biblioteka Bečej, raspisala je okružni poetski...

Opštinski Štab za Vanredne situacije opštine Bečej j...

NAJČITANIJE

U utorak, 7. jula, u opštini Novi Bečej će se sproves...

Dom kulture opštine Novi Bečej organizuje koncert Кva...

Štab za vanredne situacije opštine Bečej održao je d...

Kako je saopštila dr Kosana Nešić, direktorka Doma zd...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bečeju u...

Zaključno sa današnjim danom (sreda 8. jul 2020. godin...

FLICKR