Avgustovska bruto plata u odnosu na isti mesec 2011. godine nominalno je veća za 9,8 odsto, a realno za 1,8 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku

 

Prosečna zarada u Srbiji bez poreza i doprinosa u avgustu je iznosila 42.122 dinara. Plata je u odnosu na jul nominalno veća za 2,3 , a realno za 0,7 odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Prosečna bruto zarada u avgustu bila je 58.503 dinara i u odnosu na julsku nominalno je veća za 2,2 odsto, a realno je veća za 0,6 odsto.

Avgustovska bruto plata u odnosu na isti mesec 2011. godine nominalno je veća za 9,8 odsto, a realno za 1,8 odsto, dok je prosečna neto zarada u tom periodu nominalno porasla za 9,7 odsto, a realno za samo 1,7 odsto.

Prosečna bruto zarada isplaćena u periodu januar-avgust 2012. godine Srbiji, u odnosu na prosečnu zaradu isplaćenu u periodu januar-avgust 2011. godine, nominalno je veća za 9,6 , a realno za 4,4 odsto.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna zarada bez poreza i doprinosa u periodu januar-avgust 2012. godine u odnosu na isti period prošle godine nominalno je veća za 9,7 odsto, a realno za 4,5 odsto.

(Izvor: Tanjug)


NAJNOVIJE

Posao za prodavca u Kiosku u Bačkom Petrovom Selu. ...

Filmski festival "Slobodna zona" održaće se od danas d...

Izložba „Narodno graditeljstvo Mađara u srednje...

Na osnovu naredbe Štaba za vanredne situacije opštine ...

Narodna biblioteka Bečej, raspisala je okružni poetski...

Opštinski Štab za Vanredne situacije opštine Bečej j...

NAJČITANIJE

Radovi na iskopavanju, izmuljivanju i čišćenju glavno...

Na osnovu naredbe Štaba za vanredne situacije opštine ...

Zbog radova na gasovodnom sistemu u ponedeljak 6. jula u...

Izložba „Narodno graditeljstvo Mađara u srednje...

S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju koja se...

Filmski festival "Slobodna zona" održaće se od danas d...

FLICKR