Svakog dana (po)mislite na nju ili njega? Kako ste onda sigurni da je vaša priča zaista završena?

 

Ljubav zaslužuje još jednu šansu! Tako ste vi rekli: oko 900 anketiranih čitalaca MONDA (46 odsto učesnika našeg malog ispitivanja) pozitivno gleda na povratak starom partneru, naspram 19 odsto (ili 370 anketiranih) onih koji se ne bi vratili njemu ili njoj ni po koju cenu.

Zanimljiv rezultat, iako su cifre prilično relativan pojam u svakom razgovoru na ovu temu. Osim ako nisu ispisane na telefonu. O njima ćemo malo kasnije.

Dakle, većina vas kliknula je na prazno polje kraj poslednjeg ponuđenog odgovora u našoj anketi. Zašto?

Razloga je bezbroj, ali svi upućuju na osnovni - bilo vam je lepo u mnogim trenucima, a to tek sada kapirate. "Sreću možete prepoznati po bolu koji ostaje kad sreća prođe", otvorio nam je oči Marsel Prust, francuski književnik i izgleda da je pogodio pravo u metu.

Jednostavno: ako vas nisu razdvojile nepremostive barijere, ako ste u međuvremenu zaboravili razlog nesporazuma i razmirica, onda povratak staroj ljubavi ili bar izlazak na večeru sa njom uopšte ne mora da bude loša ideja. Naprotiv!

Jasno je da bi vam prijao razgovor sa osobom koja vam je očigledno ostala draga, pa čak i ako u sred priče shvatite da tu više ne postoje stare emocije.

Ipak, prikočimo na trenutak.

Osećanja kojih nikad nije bilo neće biti ni iz drugog, trećeg, četvrtog ili svakog sledećeg pokušaja. Ako bivši ili bivša nisu bili u stanju da vas zabave, animiraju, prijatno iznenade ili bilo kako učine srećnim - teško da će uspeti iz svakog sledećeg pokušaja.

U tom slučaju možda je bolje da taj poziv i poruku ignorišete ili da preskočite sedam cifara u imeniku pod dobro poznatim imenom.

Brojevima smo počeli priču o ovoj teško sagledivoj temi, brojevima ćemo je i završiti. Telefonskim.

Ni tu nećemo napisati ništa novo svima kojima nije stalo ni da pamte broj stare ljubavi. Kada je već do toga došlo ne postoji dilema da su emocije nepovratno nestale, a sa njima i ljubav.

Ako, s druge strane, u telefonu imate nekoliko sačuvanih poruka ili ako ste stotinak puta ukucali šta bi poslali, pa nesigurno izbrisali - možda bi vam i prijalo da pošaljete par iskrenih reči koje mogu da promene "kraj" ljubavne priče?

(MONDO)


NAJNOVIJE

Posao za prodavca u Kiosku u Bačkom Petrovom Selu. ...

Filmski festival "Slobodna zona" održaće se od danas d...

Izložba „Narodno graditeljstvo Mađara u srednje...

Na osnovu naredbe Štaba za vanredne situacije opštine ...

Narodna biblioteka Bečej, raspisala je okružni poetski...

Opštinski Štab za Vanredne situacije opštine Bečej j...

NAJČITANIJE

Ukoliko se steknu neophodni meteorološki uslovi, u subo...

Opštinski Štab za Vanredne situacije opštine Bečej j...

Narodna biblioteka Bečej, raspisala je okružni poetski...

Radovi na iskopavanju, izmuljivanju i čišćenju glavno...

Na osnovu naredbe Štaba za vanredne situacije opštine ...

Zbog radova na gasovodnom sistemu u ponedeljak 6. jula u...

FLICKR