Bili ste beskrajno strpljivi, pokazali ste dobru volju i razumevanje... Dali ste sve od sebe, prešli preko toliko toga i ipak ne možete da se otmete utisku da je vreme da krenete dalje?

 

Odluka o raskidu nikad nije laka, ako niste srećni ali još ne možete da "prelomite", možda vam pomognu saveti psihologa.

Ako u vezi više ne dobijate ono što vam je potrebno da biste bili srećni, vreme je da krenete dalje. Ovo na prvi pogled može delovati sebično, ali za vezu je uvek potrebno dvoje, i ako jedan od partnera više nije srećan, mnogo je zdravije za oboje da raskinete nego da ostanete zajedno i mučite se.

Ponekad odluku o rastanku odlažemo, jer imamo utisak da je to ravno priznanju da smo uludo trošili vreme i energiju. Ali, ako ste svasni da vaši zajednički snovi više ne postoje ne vredi da pokušavate da sačuvate iluziju. Što više odlažete odlazak, biće vam sve teže, raskid će biti bolniji, a oporavak duži, čak i kada ste vi onaj koji ostavlja.

Ovo naravno ne znači da treba da nestanete na prvi znak neslaganja, veze imaju uspone i padove, za dobar, zdrav odnos je, osim ljubavi, potrebno i mnogo truda i razumevanja sa obe strane. Ipak, iako ne postoji "formula" za određivanje trenutka u kojem više nema svrhe truditi se, ako prepoznajete neke od ovih obrazaca, vreme je da ozbiljno razmislite. Možda je došlo vreme da dalje nastavite sami.

Nezadovoljni ste jer stalno imate utisak da našto nedostaje, više ne dobijate ono što vam je potrebno. Budimo iskreni: ako vi niste zadovoljni duže vreme, velike su šanse da se tako oseća i vaš partner.

Više ne razgovarate. Svi mi imamo različite stilove komunikacije, ali ako kad se dogovorite oko toga ko će do prodavnice a ko će da plati račune više nemate šta da kažete jedno drugom, gotovo je. Pitanje je samo ko će od vas dvoje prvi to biti spreman da prizna.

Ne radujete se zajedničkim trenucima. U seksu možda uživate i više nego kad ste se tek upoznali, ali u suštini nemate šta da kažete jedno drugom? Na večere idete sa prijateljima da biste izbegli neprijatnu tišinu koja je sve češće kad izađete sami? Ako se "uhvatite" da vreme provodite u većem društvu jer nemate više potrebu da se posvetite jedno drugom, vreme je da svako krene svojim putem.

Previše ste kritički nastrojeni prema partneru. Kad ima ljubavi, spremni smo da zažmurimo, i ne primećujemo male stvari jer uvek imamo u vidu ono lepo čime nas je partner privukao... Ako primećujete da u poslednje vreme partnera sve češće poredite sa drugim ljudima, i da su ta poređenja uvek nekako na njegovu ili njenu štetu, ljubav je verovatno davno iščilela.

Više se ne smejete zajedno. Ako vam njegove šale više nisu smešne, a njega nerviraju sitnice koje su mu ranije mamile osmeh, gotovo je.

Sve ovo, naravno, ne znači da treba da se pokupite i da odete čim naiđete na prvi problem, ali ako se suviše često ili suviše dugo osećate loše, možda je vreme da pokušate da zamislite život bez vašeg sadašnjeg partnera. I budite iskreni prema sebi, čak i ako bude bolno, jer samo tako možete biti sigurni da ćete doneti pravu odluku.

(MONDO)


NAJNOVIJE

Posao za prodavca u Kiosku u Bačkom Petrovom Selu. ...

Filmski festival "Slobodna zona" održaće se od danas d...

Izložba „Narodno graditeljstvo Mađara u srednje...

Na osnovu naredbe Štaba za vanredne situacije opštine ...

Narodna biblioteka Bečej, raspisala je okružni poetski...

Opštinski Štab za Vanredne situacije opštine Bečej j...

NAJČITANIJE

U utorak, 7. jula, u opštini Novi Bečej će se sproves...

Dom kulture opštine Novi Bečej organizuje koncert Кva...

Štab za vanredne situacije opštine Bečej održao je d...

Kako je saopštila dr Kosana Nešić, direktorka Doma zd...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bečeju u...

Zaključno sa današnjim danom (sreda 8. jul 2020. godin...

FLICKR