Evo šta ne treba da uradite...

Mislite da vas partner vara? U poslednje vreme "nije sav svoj", češće nije kod kuće nego što jeste, a i kad je tu, telefonira satima... I vi imate utisak da nešto ozbiljno nije u redu. Ne napadajte ga bez konkretnih "dokaza" i potrudite se da izbegnete tri uobičajene greške koje žene prave u takvim situacijama.

Emocije se lako otrgnu kontroli kad sumnjate da vas vara čovek kojeg volite. Lako je prepustiti se besu i pretvoriti se u furiju koja urla "Kako si mogao to da mi uradiš?!" (ako ne i nešto gore)... Ali, iako je ovakvo ponašanje prirodno ako vas muče strahovi i imate utisak da vam ljubav izmiče, to nije i najpametnije što možete da uradite. Ako podivljate, partner će vam, naravno, reći da ste potpuno poludeli i odbiće dalji razgovor na tu temu, čime ste mu dali sjajnu odstupnicu ako zaista švrlja, ili ste, u slučaju da vaše sumnje nisu opravdane, upravo jako povredili čoveka kojeg volite ni krivog ni dužnog.

Ako nemate nikakav dokaz da vas partner vara, možete vikati, lomiti stvari po kući i vređati ga do mile volje, ali to sve nema nikakvu poentu, pošto vi zapravo ni sami niste sigurni šta se, i da li se uopšte nešto dešava.

Kad vas muče strahovi, najbolje je da pokušate smireno da razgovarate sa partnerom. Ako vas voli, i ako je sve u redu, imaće razumevanja i pokušaće da vas umiri i ohrabri. To je svakako bolje rešenje i sigurno će vam doneti olakšanje.

Ako imate konkretan dokaz, opet je bolje da pokušate da se smirite i civilizovano, bez teških reči, mu stavite do znanja da ste svesni šta se dešava i da očekujete u najmanju ruku razgovor i objašnjenje. Nakon razgovora, dajte sebi vremena da "svarite" to što ste čuli, i da razmislite ima li svrhe da pokušate da sačuvate vezu, ili je najbolje da se okrenete na peti i odete.

Ako oboje smatrate da ima svrhe boriti se za vašu vezu, ako se slažete da među vama još ima ljubavi, pokušajte još jednom. Ali, ako donesete takvu odluku, jako je važno da ne pokušavate da umanjite odgovornost i krivicu vašeg partnera tako što ćete sve svaliti na tu "drugu ženu". Ona nema nikakve veze sa tim. Čak i ako je znala da je muškarac sa kojim se upustila u vezu zauzet, to je ipak bila pre svega njegova odluka.

Da biste mogli da se nadate zaceljivanju rana i novom početku za vas dvoje, morate biti iskreni jedno prema drugom. Ako se još volite, važni ste samo vas dvoje, i samo vas dvoje možete naći način da prebolite i nastavite dalje zajedno. Ta "druga žena" sa tim više nema nikakve veze.

(MONDO)


NAJNOVIJE

Posao za prodavca u Kiosku u Bačkom Petrovom Selu. ...

Filmski festival "Slobodna zona" održaće se od danas d...

Izložba „Narodno graditeljstvo Mađara u srednje...

Na osnovu naredbe Štaba za vanredne situacije opštine ...

Narodna biblioteka Bečej, raspisala je okružni poetski...

Opštinski Štab za Vanredne situacije opštine Bečej j...

NAJČITANIJE

Radovi na iskopavanju, izmuljivanju i čišćenju glavno...

Na osnovu naredbe Štaba za vanredne situacije opštine ...

Zbog radova na gasovodnom sistemu u ponedeljak 6. jula u...

Izložba „Narodno graditeljstvo Mađara u srednje...

S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju koja se...

Filmski festival "Slobodna zona" održaće se od danas d...

FLICKR