Šest nedavno isključenih funkcionera i članova Saveza vojvođanskih Mađara iz Bečeja najavili su formiranje nevladine organizacije „Za Bečej“, u okviru koje nameravaju i nadalje da zastupaju mađarske interese, a u opštinskoj vlasti zvanično će delovati kao vanstranačka odbornička grupa . Bivši predsednik bečejske organizacije SVM-a, koji je zajedno sa ostalih pet članova SVM-a isključen iz stranke zbog opredeljenja za koaliciju sa Srpskom naprednom strankom u opštini, i koji je danas predsednik bečejske skupštine, ocenio je da je „za žaljenje što je posle 18 godina bečejski SVM – izigravajući poverenje glasača – partijsko vođstvo gurnulo u opoziciju“ i najavio formiranje nove nevladine organizacije.

 

-Danas je već i rukovodstvo SVM-a prepoznalo da se ne može ne prihvatiti politička realnost i prema medijskim izjavama sada i oni stoje pred velikim političkim obrtom. Žao nam je što su nas, koji smo tu situaciju prvi prepoznali, isključili iz stranke zbog istog. Nadamo se da će na kraju ciklusa rezultati nama dati za pravo – rekao je Knezi, iznoseći i ocenu da je na lokalnom nivou SVM koji se reorganizuje“ izgubio sposobnost za zastupanje interesa, zbog toga što zbog jedne loše odluke ne mogu da učestvuju u radu lokalne samouprave“.

Šef odborničke grupe Zoltan Sabo ustvrdio je da je blizu 40 odsto članstva SVM-a u opštini - oko 250 članova stranke – dosad pismeno najavilo nameru da istupi iz stranke.


izvor: magyarszo.com

{fshare}


NAJNOVIJE

Posao za prodavca u Kiosku u Bačkom Petrovom Selu. ...

Filmski festival "Slobodna zona" održaće se od danas d...

Izložba „Narodno graditeljstvo Mađara u srednje...

Na osnovu naredbe Štaba za vanredne situacije opštine ...

Narodna biblioteka Bečej, raspisala je okružni poetski...

Opštinski Štab za Vanredne situacije opštine Bečej j...

NAJČITANIJE

Ukoliko se steknu neophodni meteorološki uslovi, u subo...

Opštinski Štab za Vanredne situacije opštine Bečej j...

Narodna biblioteka Bečej, raspisala je okružni poetski...

Radovi na iskopavanju, izmuljivanju i čišćenju glavno...

Na osnovu naredbe Štaba za vanredne situacije opštine ...

Zbog radova na gasovodnom sistemu u ponedeljak 6. jula u...

FLICKR