Izgradnja i rekonstrukcija Narodnog pozorišta trebalo bi da se završe rekao je prilikom svoje prve i zvanične posete Subotici, potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić. U narednom periodu mora da se pronađe model finansiranja, jer Vojvodina ili Srbija ne mogu da budu bez Narodnog pozorišta u Subotici.

 

Grujić je obišao i nekoliko medijskih kuća i kao glavni problem je istaknuto finansiranje. Pokrajinski sekretar posetio je Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, „Hrvatsku riječ“, Bunjevački informativni centar, RTV YUECO i druge informativne i kulturne ustanove u gradu kako bi se upoznao sa stanjem i aktuelnim problemima.

Pored problema finansirnja, pokrenuto je i pitanje nelegalnih emitera. Cilj posete je bliže upoznavanje sa problemima sa kojima se vojvođanske medijske kuće suočavaju, a oni se uglavnom odnose na finansiranje, zastarelu opremu i neophodnost seminara za novinare.

- Uvek ćemo pomagati manjiska glasila. Što se tiče Narodnog pozorišta, moram da kaže da ga ja vidim kao zgradu koja nije završena i to mora da se uradi što pre. Drago mi je da moje mišljenje deli i gradonačelnik - rekao je Grujić.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić upoznao je pokrajinskog sekretara sa projektima „Subotica grad festivala“, kao i grad multikulturalnosti.


izvor: Dnevnik


NAJNOVIJE

Izložba „Narodno graditeljstvo Mađara u srednje...

Na osnovu naredbe Štaba za vanredne situacije opštine ...

Narodna biblioteka Bečej, raspisala je okružni poetski...

Opštinski Štab za Vanredne situacije opštine Bečej j...

Ukoliko se steknu neophodni meteorološki uslovi, u subo...

Predsednik OO Srpske napredne stranke Novi Bečej, Saša...

NAJČITANIJE

U petak, 3. jula na teritoriji Srbije je korona virusom ...

U utorak, 7. jula, u opštini Novi Bečej će se sproves...

U ponedeljak, 29. juna, bez struje će biti delovi Novog...

Dom kulture opštine Novi Bečej organizuje koncert Кva...

Posao za 5 lica u Bečejprometu ...

Štab za vanredne situacije opštine Bečej održao je d...

FLICKR