VakcinaPredsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović sazvao je danas konferenciju za medije, u okviru koje je precizirao i pojasnio najavljene kontrole i nadzor na predstojećim Velikogospojinskim danima.

Naime, kako je juče najavio predsednik Maksimović, na Gospojinske dane će moći da prisustvuju svi koji prilože dokaz o vakcinaciji, PCR test koji nije stariji od 48 sati, dok će oni koji nemaju ništa od toga biti u obavezi da urade antigenske testove na punktovima koji će biti postavljeni i na kojima će se i vršiti kontrola manifestacije.
"Prva nejasnoća je vezana za decu. Deca će jedino na predstavi u "Dečjoj ulici" i ukoliko bude kontakta sa izvođačima i zbog gužve, a u trajanju od nekih pola sata maksimalno, eventualno nositi maske. Naravno da ne treba da nose maske dok se šetaju sa roditeljima ili dok se igraju", pojasnio je prvi čovek novobečejske opštine i potom razrešio dilemu oko antigenskih testova.
"Antigenski testovi se nigde nisu naplaćivali, pa neće ni u opštini Novi Bečej. Punktovi će biti postavljeni na oko 5 lokacija, dakle u samom Novom Bečeju, ali ne i na ulazu u Novi Bečej gde je već svakako gužva zbog parking mesta".

Saša Maksimović je i ovom prilikom podsetio na važnost vakcinacije i otkrio da se on vakcinisao.
"To je jedan propust, moj lični. Smatrao sam da ne treba to da ispratim medijski, ali pogrešio sam. Prvu dozu vakcine sam primio 29. marta, a revakcinisan sam 19. aprila 2021. godine, a imao sam i Kovid".

 

Podsetićemo, Gospojina se održava od 26. do 29. avgusta, a program će i ovoga puta biti otvoren Ulicom zanatskog piva u četvrtak 26. avgusta.

Svečana litija biće održana u petak, 27. avgusta, od 18 časova u hramu Uspenja Presvete Bogorodice.

Petak je predviđen i za otvaranje Etno bazara u centru i “Poljo-festa”, podmanifestacije regionalnog značaja koja doprinosi razvoju poljoprivrede i promociji sela, ali i za takmičenje u kuvanju riblje čorbe koje će startovati u 17 časova.
Tog dana nastupiće "Banda drvena" od 19 sati, a zatim "La banda" od 21:30 časova.

U subotu i nedelju će od 17 do 19 časova biti organizovana i "Dečija ulica" u dvorištu Narodne biblioteke.

Кoncertni deo programa u subotu otpočeće nastupom mađarskog rok benda "Alvin es a Mokusok", a u istom ritmu nastaviće “Ortodoks keltsi” od 21:30 i dr Nele Кarajlić u 23 sata.

nedelju će se biti održan tradicionalni svečani defile paradnih zaprega od 12 do 13 sati, a od 13 časova 27. Revija paradnih zaprega - defile i takmičenje.

Završne večeri, a pre tradicionalnog vatrometa koji je predviđen u ponoć, došlo je do male promene. Naime posetioci će uživati u još dva koncerta, a binu će ipak prvi zauzeti Haris Džinović od 20 sati, a zatim i Aco Pejović od 22h.

 

Povezane vesti:

Bogat program za decu u okviru Gospojine - Avlija zabavlija i Dečija ulica

Novobečejska Gospojina će biti održana uz posebne mere bezbednosti

Program ovogodišnje Gospojine u Novom Bečeju


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Ovog vikenda festival „Be…

Festival „Bečej noću“ organizuje se u...

jun 14, 2022

Postavljena bista Zdravka G…

Ispred Osnovne škole „Zdravko Gložanski...

jun 14, 2022

Bečej: Drugi rebalans u zn…

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvoji...

jun 14, 2022

NAJNOVIJE

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su nedavno...

Ispred Osnovne škole „Zdravko Gložanski“, nakon vi...

Festival „Bečej noću“ organizuje se u petak i subo...

Bečejpromet: Posao za 4 radnika u proizvodnji ...

Posao za 41 radnika u Kostel Automotiv DOO. ...

Iz Doma zdravlja Bečej obaveštavaju građane da će u ...

NAJČITANIJE

Festival „Bečej noću“ organizuje se u petak i subo...

Ispred Osnovne škole „Zdravko Gložanski“, nakon vi...

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su nedavno...

FLICKR