U utorak, 17. decembra, na parketu SRC „Jedinstvo“ u Novom Bečeju, igraće se finale rukometnog Kupa Vojvodine. Na teren u 17.45 prve izlaze rukometašice „Vrbasa“ koje se bore protiv ekipe ŽRK „Železničar“ iz Inđije, a u 20 časova rukometaši novobečejskog „Jedinstva“ suočiće se sa ekipom „Proleter“ iz Zrenjanina. 

 

Pokrovitelj održavanja Kupa Vojvodine u Novom Bečeju je i opština Novi Bečej čiji predsednik, Saša Maksimović, je istakao da, zahvaljujući sredstvima koja su u minulom periodu uložena u rekonstrukciju i opremanje sportske hale, timovi koji se takmiče sada imaju odlične uslove dostojne ranga takmičenja koje se održava. „Imamo posebno zadovoljstvo da muško finale igra naše „Jedinstvo“ i bilo bi lepo da pobede i da svojih šezdeset i pet godina postojanja kluba krunišu time što će pehar Kupa Vojvodine ostati u Novom Bečeju u narednih godinu dana i želim im sreću, neka bolji pobedi, makar to bili i mi“, rekao je prvi čovek opštine Novi Bečej na konferenciji za medije povodom predstojećeg finala Kupa. 

Generalni sekretar Rukometnog saveza Vojvodine, Slobodan Višekruna, rekao je da je blagi favorit u muškom finalu „Proleter“, ali da su u Kupu moguća razna iznenađenja: „Svedoci smo da, kada su igrali isti stepen takmičenja, „Jedinstvo“ pobedi „Proleter“. Može da se to desi i sada, ali samo neka sve bude fer i korektno, a ko god pobedi, pobedio je vojvođanski klub“. On je dodao i da je cilj Saveza promocija rukometa, te da se zato već jedanaest godina finale igra u različitim mestima širom Vojvodine. Naglasio je i da je prepoznato da je RK „Jedinstvo“ dobro organizovan klub sa dobrom infrastrukturom što je bilo presudno da se uspostavi saradnja sa lokalnom samoupravom kako bi se finale odigralo baš tu. Višekruna je rekao i da očekuje da će se saradnja sa opštinom Novi Bečej nastaviti i posle Kupa Vojvodine pošto, prema njegovim rečima, mali broj mesta ima i sportski centar i hotel i dom kulture tako blizu što je veoma povoljno i za mlađe uzraste i za reprezentacije i druge rangove takmičenja. 

Za predsednika rukometnog kluba „Jedinstvo“, Matiju Kovača, finale Kupa značajno je kako sa aspekta visokog ranga takmičenja, tako i zbog toga što se domaći tim takmiči. I on je saglasan da „Jedinstvo“ ima šansu da pobedi, ali ističe i da je promocija sporta najbitnija: „Pre svega, poenta je da promovišemo sport, rukomet, da napunimo sportski centar, posle dugo vremena da se traži karta više i da bude jedan prelep ambijent u kom će ljudi ponovo da osete draž sporta i u Novom Bečeju, a ne samo u Novom Sadu, Beogradu gde su velike predstave u fudbalu, košarci, rukometu, nego, da i Novi Bečej, posle mnogo vremena, to doživi“.

 

Cena ulaznice za finalne utakmice Kupa Vojvodine iznosi 150 dinara za pojedinačnu, odnosno 200 dinara za dnevnu i mogu se kupiti u Sportsko rekreativnom centru „Jedinstvo“ ili ih možete rezervisati uplatom na račun rukometnog kluba  „Jedinstvo“ : 325950060000446541.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Bečej: 12 lica pozitivno n…

Bečej: 12 lica pozitivno na brzim testovim...

novembar 09, 2020

Bečej: Nove mere Opštinsk…

Nove mere Opštinskog Štaba za Vanredne si...

novembar 14, 2020

Bečej: U poslednja 24 čas…

Bečej: Na današnji dan 107 aktivnih sluč...

novembar 20, 2020

Novi Bečej: Trenutno 6 akt…

Kako portal Webinfo saznaje, od marta 2020...

novembar 10, 2020

Bečej: Na današnji dan 44…

Bečej: Na današnji dan 44 aktivnih sluča...

novembar 14, 2020

Posao za mašinskog inženj…

Posao za mašinskog inženjera. ...

novembar 20, 2020

Uhapšen osumnjičeni Beče…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslov...

novembar 10, 2020

Novi Bečej još jednom pok…

Dvadesetčetvorogodišnjoj Valentini Njegov...

novembar 14, 2020

NAJNOVIJE

Proverite da li posao zbog kojeg dolazite možete obavit...

Na osnovu Zaključka Štaba za vanredne situacije opšti...

Za ponedeljak 30. novembar, zakazana je 5. sednica SO Be...

Bečej: Na današnji dan 190 aktivnih slučajeva zaraže...

Prema odluci opštinskog Veća opštine Bečej, uvodi se...

Radno vreme ugostiteljskih objekata, trgovinskih centara...

NAJČITANIJE

Bečej: 12 lica pozitivno na brzim testovima ...

Nove mere Opštinskog Štaba za Vanredne situacije. ...

Bečej: Na današnji dan 107 aktivnih slučajeva zaraže...

Kako portal Webinfo saznaje, od marta 2020.godine, prema...

Bečej: Na današnji dan 44 aktivnih slučajeva zaražen...

Posao za mašinskog inženjera. ...

FLICKR