Novo Miloševo već dugi niz godina obeležava seosku slavu, svetog Iliju, bogatim i raznovrsnim programima namenjenim svim generacijama.

Ni ova godina nije bila izuzetak pa je dvodnevna proslava počela već u četvrtak, 1. avgusta, takmičenjem u kuvanju riblje čorbe, nastupima tamburaša, a poseban kuriozitet ove godine bio je nastup devojaka iz plesnog studija “Inanna” iz Sombora koje se bavi orijentalnim, odnosno, trbušnim plesom. Za dobar provod u pravom vojvođanskom duhu postarala se poznata grupa “Garavi Sokak” koja je na scenu izašla u večernjim časovima.

Predsednik udruženja seoskog folklora “Teodor Pavlović”, Gruja Rođenkov, istakao je da su se i ove godine potrudili da organizuju što bolje druženje za sve učesnike “Zlatnog kotlića”, takmičenja u kuvanju riblje čorbe, ali za sve ostale koji se u ova dva dana zateknu u Novom Miloševu. “Ove godine je bilo trideset i tri učesnika koji su se takmičili u kuvanju riblje čorbe i mogu da kažem da je bilo iz svih okolnih mesta što nas raduje i što nas ohrabruje za sledeće godine. Nadam se da smo uspeli organizacijom i sa atmosferom da doprinesemo da se iduće godine što veći broj ljudi prijavi”, rekao je Rođenkov iskoristivši priliku da nam otkrije i deo planova za budućnost seoske slave u Novom Miloševu: “Ideja koja se već godinama unazad razvija jeste da, pored riblje čorbe, organizujemo i jednu paorsku olimpijadu. Ovo je paorsko selo, pa, da taj ambijent u jednom malom prostoru dočaramo našim građanima i gostima”.

Nagrade na ovogodišnjem takmičenju u kuvanju riblje čorbe bile su: za prvo mesto - roštilj; za drugo mesto - kotlić za dvadeset i pet osoba; a treća nagrada - kotlić za deset osoba. Nagrađeni su i takmičari u trbušnom plesu koje je organizovano u pratećem programu, u muškoj i ženskoj konkurenciji, a nagrade je bila po jedna ležaljka za najboljeg tj. najbolju.

Prema odluci žirija, najbolju riblju čorbu skuvao je Radovan Subin iz Kikinde. Drugo mesto osvojio je Jožef Maka iz Banatske Topole, a treće Janoš Kalo, član udruženja “Banatski kulinari” iz Kikinde.

Radovan Subin koji je, inače, Vitez kulinarstva i član Viteškog reda Okruglog stola amaterskih vojvođanskih kraljevskih kuvara rekao je da mu glavni cilj nije bila pobeda: “Verujte mi da se nisam toliko obradovao ovoj nagradi koliko sam se obradovao da vidim svoje stare drugare i prijatelje. Ovu nagradu stvarno delim sa njima. Svi su oni to zaslužili ovde, neko je morao da bude prvi. Moja malenkost je slučajno bila prva”. 

Program obeležavanja seoske slave Novog Miloševa nastavlja se i u petak, 2. avgusta, koncertima Dženana Lončarevića i Divljih Jagoda, kao i festivalom štrudle i mnogim drugim programima.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Bečej: Na današnji dan 37…

Bečej: Na današnji dan 37 aktivnih sluča...

novembar 11, 2020

Bečej: Izmene i dopune Zak…

Povodom aktuelne situacije vezane za suzbij...

novembar 16, 2020

U ponedeljak, 30. novembra…

Za ponedeljak 30. novembar, zakazana je 5. ...

novembar 23, 2020

Bečej: Danas bez PCR rezul…

I dalje 37 aktivnih slučajeva zaraženih k...

novembar 12, 2020

Bečejska „Botra“ se za…

Bečejska deponija „Botra“ će 2022. go...

novembar 17, 2020

Proverite da li posao zbog …

Proverite da li posao zbog kojeg dolazite m...

novembar 24, 2020

Bečej: Na današnji dan 41…

Bečej: Na današnji dan 41 aktivan slučaj...

novembar 13, 2020

U četvrtak, 19. novembra, …

U četvrtak, 19. novembra, od 09:15 do 12:0...

novembar 17, 2020

NAJNOVIJE

JP „Potisje Bečej“: Prestaje se sa radom u sedištu...

Bečej: Na današnji dan 268 aktivnih slučajeva zaraže...

Sve srednje škole i viši razredi osnovnih škola, odno...

Bečej: Na današnji dan 191 aktivan slučaj zaražen ko...

Proverite da li posao zbog kojeg dolazite možete obavit...

Na osnovu Zaključka Štaba za vanredne situacije opšti...

NAJČITANIJE

Bečej: Na današnji dan 37 aktivnih slučajeva zaražen...

Povodom aktuelne situacije vezane za suzbijanje, spreča...

Za ponedeljak 30. novembar, zakazana je 5. sednica SO Be...

I dalje 37 aktivnih slučajeva zaraženih korona virusom...

Bečejska deponija „Botra“ će 2022. godine biti zat...

Proverite da li posao zbog kojeg dolazite možete obavit...

FLICKR