U nedelju, 30. juna, svečano je završena 12. Sportska olimpijada radnika Vojvodine koja se ove godine održavala u Bečeju i Novom Bečeju.

U protekla tri dana, na sportskim terenima s obe strane Tise, takmičilo se oko 2.500 radnika u 19 disciplina, a program ovogodišnje Olimpijade zatvoren je svečanim spuštanjem olimpijske zastave na amfiteatru u Novom Bečeju i njenom predajom predsedniku opštine Ada, Zoltanu Bilickom, budući da je na sednici Olimpijskog komiteta za radnički sport i organizaciju 12. SORV odlučeno da će upravo ova opština biti domaćin sledeće Olimpijade, 2023. godine. Osim toga, na svečanosti zatvaranja dodeljena su i posebna priznanja, proglašena je mis ovogodišnjeg takmičenja, a uručena je i posebna zahvalnica opštini Novi Bečej za doprinos u organizaciji.

Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, zahvalio se svima koji su učestvovali, ali i istakao da je veoma zadovoljan time kako je ovogodišnja Olimpijada protekla. “Po svim ocenama, ovo je do sada bila najbolja organizacija. Novi Bečej je pokazao da ume da bude domaćin i da ume lepo da organizuje manifestacije. Nadam se da će svi odavde odneti lepe utiske i lepa sećanja iz Novog Bečeja što nama i jeste bio zadatak”, rekao je predsednik Maksimović. On je dodao i da nije sasvim zadovoljan izborom domaćina naredne Sportske olimpijade radnika Vojvodine. “Ne mogu da kažem da sam zadovoljan izborom Ade. Njima čestitam, naravno, ništa oni tu nisu krivi. Ne mogu da budem zadovoljan izborom za 2023. godinu s obzirom na to da je to trebalo da bude neka druga tema. Adi čestitam na izboru. Oni jesu zaslužili. Ponudili su više sredstava nego mi. Novi Bečej, nažalost, to nije mogao da isprati u tom smislu da daje tolika sredstva. Napravićemo mi to što smo krenuli i bez Olimpijade”, optimističan je prvi čovek novobečejske opštine.

 

Posle nastupa Zrenjaninske filharmonije u petak, 28. juna, u pratećem programu 12. Olimpijade radnika Vojvodine, u subotu, 29. na scenu u Novom Bečeju je izašla i poznata grupa “Riblja Čorba” kojoj je ovo bilo treće gostovanje u Novom Bečeju od 2014. godine kada su prvi put nastupali na Velikogospojinskim danima. I ovog puta, okupio se veliki broj fanova koji su uživali u muzici i stihovima čuvenog Bore i njegovih kolega iz benda. Ipak, to nije kraj zabavnog programa ove sportske manifestacije, pa će, tako, program biti završen nastupom grupe “Nervozni poštar” čime će, konačno, biti i završena 12. Sportska olimpijada radnika Vojvodine.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Prijavite se za dobijanje s…

Organizatori akcije “Posadi svoj hlad” ...

januar 04, 2021

Bečej: Zaključno sa 4. ja…

Bečej: Zaključno sa 4. januarom - 270 akt...

januar 04, 2021

Bečej: U sredu akcija dobr…

U sredu 6. januara od 8 do 12 časova, u O...

januar 04, 2021

Bečej: Zaključno sa 10. j…

Bečej: Zaključno sa 10. januarom - 193 ak...

januar 10, 2021

Književnost kao mala besmr…

Intervju: Dario Tenžera, autor knjiga „P...

januar 10, 2021

Bečej: Odeljenje fizikalne…

Odeljenje fizikalne medicine i rehabilitaci...

januar 11, 2021

Italiko upošljava 4 lica

Italiko upošljava 4 lica. ...

januar 11, 2021

Pčelari prijavili Lidl tr…

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS...

januar 12, 2021

NAJNOVIJE

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) objavio je ...

Italiko upošljava 4 lica. ...

Odeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije do daljnje...

Intervju: Dario Tenžera, autor knjiga „Potiska vila...

Bečej: Zaključno sa 10. januarom - 193 aktivnih sluča...

U sredu 6. januara od 8 do 12 časova, u OŠ "Zdravko Gl...

NAJČITANIJE

Organizatori akcije “Posadi svoj hlad” pozvali su sv...

Bečej: Zaključno sa 4. januarom - 270 aktivnih slučaj...

U sredu 6. januara od 8 do 12 časova, u OŠ "Zdravko Gl...

Bečej: Zaključno sa 10. januarom - 193 aktivnih sluča...

Intervju: Dario Tenžera, autor knjiga „Potiska vila...

Odeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije do daljnje...

FLICKR