Svečanom ceremonijom otvaranja, na Vidovdan, 28. juna, na amfiteatru na Tiskom keju u Novom Bečeju otpočela je 12. Sportska olimpijada radnika Vojvodine koju ove godine zajednički organizuju Novi Bečej i Bečej.

Sportska takmičenja su počela već u petak ujutru, a ceremonija otvaranja održana je u 19 časova.

Program otvaranja počeo je svečanim defileom učesnika koji su ulazili u amfiteatar prema okruzima iz kojih dolaze, a uz intoniranje himne Republike Srbije podignuta je i zastava Sportske olimpijade radnika Vojvodine, a ovom prilikom je zapaljen i olimpijski plamen koji gori na amfiteatru simbolišući univerzalne vrednosti sportskog duha.

Prisutnima se obratio i Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu i proslavljeni reprezentativac u odbojci, koji je rekao da je veoma zadovoljan organizacijom tekuće Olimpijade i dodao da je ovo sportsko dešavaneje od posebnog značaja za njegov sekretarijat. “Sama činjenica da postoji četrdeset i pet godina i da je dvanaesta po redu govori o tome koliki je značaj ove manifestacije. Okupila je preko dve i po hiljade takmičara iz trideset i jedne lokalne samouprave koji se takmiče u devetnaest sportskih disciplina. Rekreativni sport kroz radničke sportske igre pokazuje da je jedan od stubova kompletnog programa razvoja sporta autonomne pokrajine Vojvodine”, rekao je Vladimir Batez. On se zahvalio opštinama domaćinima koje su preuzele na sebe organizaciju ovogodišnje radničke olimpijade, ali i podsetio da je Sekretarijat kao pokrovitelj ovog dešavanja i finansijski podržao pripreme za nju i skrenuo pažnju na četiri rekonstruisana sportska terena, renoviranu kuglanu u Novom Bečeju, sanaciju sportskog centra u Bečeju, kao i na druge terene koji su ovim povodom revitalizovani.

Da je zadovoljan prvim danom Olimpijade potvrdio je i Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, ali i naglasio da je opština Novi Bečej podnela kandidaturu za organizaciju naredne Sportske olimpijade radnika Vojvodine, 2023. godine. Kako kaže, to bi mogla biti dobra početna osnova za izgradnju bazena u Novom Bečeju. “Ono što Novi Bečej nema, a pripalo je, ove godine, Bečeju je takmičenje u plivanju, vaterpolu i na atletskoj stazi. Koliko znam, Bečej nije ni napravio tu atletsku stazu, a Novi Bečej će je napraviti za sledeću Olimpijadu ako bude bila 2023. kod nas”, rekao je prvi čovek opštine Novi Bečej. On je dodao i da je, pored sportskih programa, tokom ovogodišnje Olimpijade organizovan i interesantan muzički program širokog dijapazona: od Zrenjaninske Filharmonije, preko muzike “Bijelog Dugmeta” i nastupa “Riblje Čorbe”, pa sve do koncerta “Nervoznog Poštara” u nedelju, za svakoga se može naći po nešto.

Ranko Janjić, član olimpijskog komiteta 12. SORV i jedan od glavnih organizatora u Novom Bečeju, podsetio je da su pripreme za ovogodišnju olimpijadu trajale više od tri godine: “U ove tri godine smo uradili mnogo po pitanju infrastrukture, uradili smo sve ove terene i danas na otvaranju je bila jedna lepa slika i ja sam bio izuzetno ponosan”. Govoreći o utiscima predstavnika saveza “Sport za sve”, on je rekao da su sve pohvale upućene organizatorima i da je ovogodišnja Olimpijada jedna od najboljih, rame uz rame uz onu u Adi, 2007. godine koja se uzima kao primer dobre organizacije.

Posle svečanosti otvaranja, pred publiku je izašla Zrenjaninska filharmonija čiji članovi su svirali mnoge poznate numere popularne muzike, a u završnici programa i vatromet je obasjao nebo iznad Novog Bečeja.

Sportska takmičenja nastavljaju se i u subotu i nedelju. U subotu, u 20 časova, u pratećem programu na amfiteatru nastupa “Bijelo Dugme Tribute Band”, a u 21 čas “Riblja Čorba”.

Svečano zatvaranje i proglašenje pobednika biće u nedelju, u 14 časova na amfiteatru, a istog dana u 19 časova i koncert “Nervoznog poštara”.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Pčelari prijavili Lidl tr…

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS...

januar 12, 2021

Prijavite se za dobijanje s…

Organizatori akcije “Posadi svoj hlad” ...

januar 04, 2021

Bečej: Zaključno sa 4. ja…

Bečej: Zaključno sa 4. januarom - 270 akt...

januar 04, 2021

Bečej: U sredu akcija dobr…

U sredu 6. januara od 8 do 12 časova, u O...

januar 04, 2021

Bečej: Zaključno sa 10. j…

Bečej: Zaključno sa 10. januarom - 193 ak...

januar 10, 2021

Književnost kao mala besmr…

Intervju: Dario Tenžera, autor knjiga „P...

januar 10, 2021

Bečej: Odeljenje fizikalne…

Odeljenje fizikalne medicine i rehabilitaci...

januar 11, 2021

Italiko upošljava 4 lica

Italiko upošljava 4 lica. ...

januar 11, 2021

NAJNOVIJE

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) objavio je ...

Italiko upošljava 4 lica. ...

Odeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije do daljnje...

Intervju: Dario Tenžera, autor knjiga „Potiska vila...

Bečej: Zaključno sa 10. januarom - 193 aktivnih sluča...

U sredu 6. januara od 8 do 12 časova, u OŠ "Zdravko Gl...

NAJČITANIJE

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) objavio je ...

Organizatori akcije “Posadi svoj hlad” pozvali su sv...

Bečej: Zaključno sa 4. januarom - 270 aktivnih slučaj...

U sredu 6. januara od 8 do 12 časova, u OŠ "Zdravko Gl...

Bečej: Zaključno sa 10. januarom - 193 aktivnih sluča...

Intervju: Dario Tenžera, autor knjiga „Potiska vila...

FLICKR