Opština Novi Bečej je već dugi niz godina poznata po raznovrsnim turističkim manifestacijama koje se tokom cele godine organizuju.

Dešavanjima poput Velikogospojinskih dana, Vikenda na Arači, Noći muzeja, Vikenda sporta (i mnogim drugim) od ove godine pridružila se i “Testomanija”, nova manifestacija posvećena testu i svemu što ima veze sa testima, a koja je namenjena svim uzrastima. Prva “Testomanija” održana je u nedelju, 2. juna, u parku u Novom Bečeju. Iako su prethodnih dana oblaci visili nad Novim Bečejom, u nedelju je sve išlo na ruku organizatorima, pa je ovaj festival testa održan bez bojazni od padavina.

Saša Dujin, direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej, rekao je da je ideja za ovu manifestaciju proistekla iz toga što je cela Vojvodina “prestonica” proizvoda od testa: “Svi narodi i narodnosti koji žive na ovom prostoru u osnovi svoje kuhinje imaju testo i testeninu kao osnovna jela. Mi smo želeli da na ovaj način i kroz takmičenje, igru i zabavu i mlađa pokolenja malo učimo kako se ovde živi i radi, ali i nešto više o samom testu”. On je dodao da je veliki uspeh i to što na prvoj “Testomaniji” ima dosta izlagača koji nisu iz Novog Bečeja i okoline nego su došli i iz Bele Palanke, Niša, Leskovca, dok se pozivu da učestvuju odazvalo i petnaest ekipa iz Novog Bečeja. Dujin je dodao da je prvi deo programa rezervisan za radionice za najmlađe koji su na kreativne načine igrali testom, drugi deo je namenjen različitim takmičenjima, a u završnici programa je odigrana i predstava za decu u izvođenju “Radionice snova” iz Novog Bečeja.

Među gostima sa strane bila je i ekipa iz Turističke organizacije Bele Palanke čija predstavnica, Sonja Radenković, je istakla da saradnja sa opštinom Novi Bečej postoji još od 2013. godine, a da je ideja bila da se Novi Bečej i Bela Palanka povežu srodnim dešavanjima budući da se u Beloj Palanci organizuju “Dani Banice” od 9. do 11. avgusta, a koji su predstavljeni na prvoj novobečejskoj “Testomaniji”. “Nama se ovde kod vas najviše dopadaju štrudle. Mi kada smo došli ovde juče, doneli smo našu tradicionalnu banicu, a kako smo već rekli direktoru vaše Turističke organizacije imamo želju da ponesemo štrudlu nazad”, rekla je Radenković.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Bečej: Nove mere Opštinsk…

Nove mere Opštinskog Štaba za Vanredne si...

novembar 14, 2020

Bečej: U poslednja 24 čas…

Bečej: Na današnji dan 107 aktivnih sluč...

novembar 20, 2020

Bečej: U poslednja 24 čas…

Bečej: Na današnji dan 356 aktivnih sluč...

novembar 26, 2020

Bečej: Na današnji dan 44…

Bečej: Na današnji dan 44 aktivnih sluča...

novembar 14, 2020

Posao za mašinskog inženj…

Posao za mašinskog inženjera. ...

novembar 20, 2020

Novi Bečej još jednom pok…

Dvadesetčetvorogodišnjoj Valentini Njegov...

novembar 14, 2020

Bečej: U poslednja 24 čas…

Bečej: Na današnji dan 148 aktivnih sluč...

novembar 21, 2020

Bečej: Opštinski štab pr…

Opštinski Štab za Vanredne situacije opš...

novembar 15, 2020

NAJNOVIJE

Bečej: Na današnji dan 356 aktivnih slučajeva zaraže...

JP „Potisje Bečej“: Prestaje se sa radom u sedištu...

Bečej: Na današnji dan 268 aktivnih slučajeva zaraže...

Sve srednje škole i viši razredi osnovnih škola, odno...

Bečej: Na današnji dan 191 aktivan slučaj zaražen ko...

Proverite da li posao zbog kojeg dolazite možete obavit...

NAJČITANIJE

Nove mere Opštinskog Štaba za Vanredne situacije. ...

Bečej: Na današnji dan 107 aktivnih slučajeva zaraže...

Bečej: Na današnji dan 356 aktivnih slučajeva zaraže...

Bečej: Na današnji dan 44 aktivnih slučajeva zaražen...

Posao za mašinskog inženjera. ...

Dvadesetčetvorogodišnjoj Valentini Njegovan iz Novog B...

FLICKR