Sekcija posvećena dekupažu koja postoji i radi pri Klubu za dnevni boravak penzionera jedna je od najaktivnijih i najplodonosnijih koje ovaj Klub ima.

Pored toga što okuplja veći broj članica koje se bave ovom lepom veštinom, ova sekcija je i više puta nagrađivana na različitim smotrama i takmičenjima. Članice dekupaž sekcije su i ove godine, u susret uskršnjim praznicima i proleću, pripremile šaroliku izložbu koja je publici bila dostupna 20. i 21. marta u prostorijama Kluba za dnevni boravak u Novom Bečeju.

Više o izložbi radova rekla nam je Slavica Mesaroški koja je članica dekupaž sekcije: “Ovo nam je treći put da imamo izložbu, tri godine je kako smo počeli da radimo i stalno napredujemo. Uspešno nas vodi Vesna Banjac, hvala joj. Mnogo nam pomaže ona i naučila nas je mnogim novim stvarima. I danas smo napravili izložbu da se vidi koliko smo napredovali. I direktorka, Ljiljana Bognić, je bila. Ona je zadovljna i baš nas je pohvalila”. Mesaroški je rekla i da postoji mogućnost da izložbe, u budućnosti, postanu prodajnog karaktera budući da je sekcija do sada napravila veliki broj predmeta. Govoreći o radu sekcije dekupaža, ona je istakla da se članice okupljaju i rade jednom nedeljno. “Mi se okupljamo svakog utorka od tri do pet, dva sata imamo. Ima nas desetak. Jedna drugoj pomažemo, pitamo jedna drugu šta mislimo kako je lepše, da pogledamo, da pokažemo jedna drugoj. Ima tu i jedna nova tehnika koju nam je Vesna pokazala. Namažemo smesu, dole stavimo bleđu boju, a gore tamiju i tu smesu vučemo dole i kada se to osuši, popuca i izgleda kao ono starije što je bilo. A, pravili smo i od gipsa, ali to nismo još izložili jer smo tek počeli” dodala je Slavica Mesaroški. Ona se osvrnula i na inspiraciju za radove kojima se bavi njena sekcija: “Mi štagod vidimo, mi, odmah, to složimo, šta bi to moglo da bude i šta bi tu mogli da nalepimo. Radimo najviše sa salvetima. Pošto sad ide Uskrs, jaja smo farbali i zeke te lepili, pripremamo se i za Uskrs. Sada je prilika, Uskrs dolazi. Malo smo kasnije počeli, pa smo zato i ovih drugih radova izložili, ali pravićemo mi još”.

Pored članova Kluba za dnevni boravak i posetilaca izložbe, predviđeno je i da učenici mlađih razreda osnovne škole “Miloje Čiplić” iz Novog Bečeja u četvrtak, 21. marta, u pratnji učiteljica, posete ovu izložbu i saznaju nešto više o tehnici dekupaža.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Bečej: Bez naplate parkira…

Iz JP "Komunalac" saopštavaju da se povodo...

april 27, 2021

Posao u Bečejprometu za 4 …

Posao u Bečejprometu za 4 lica. ...

april 27, 2021

Novi Bečej: Uhapšen zbog …

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslov...

maj 02, 2021

Posao za trgovca i perača …

Posao za trgovca i perača tepiha i automob...

maj 02, 2021

Nastavlja se uručivanje op…

Protekle nedelje je održana još jedna akc...

maj 04, 2021

U Srednjoj školi Novi Beč…

U Srednjoj školi Novi Bečej nastavljeno j...

maj 06, 2021

Otvorene nove prostorije KZ…

Danas su svečano otvorene prostorije Kance...

maj 07, 2021

NAJNOVIJE

Danas su svečano otvorene prostorije Kancelarije z...

U Srednjoj školi Novi Bečej nastavljeno je sa uređenj...

Protekle nedelje je održana još jedna akcija uručivan...

Posao za trgovca i perača tepiha i automobila. ...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjanin...

Posao u Bečejprometu za 4 lica. ...

NAJČITANIJE

Iz JP "Komunalac" saopštavaju da se povodom predstojeć...

Posao u Bečejprometu za 4 lica. ...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjanin...

Posao za trgovca i perača tepiha i automobila. ...

Protekle nedelje je održana još jedna akcija uručivan...

U Srednjoj školi Novi Bečej nastavljeno je sa uređenj...

FLICKR