Sekcija posvećena dekupažu koja postoji i radi pri Klubu za dnevni boravak penzionera jedna je od najaktivnijih i najplodonosnijih koje ovaj Klub ima.

Pored toga što okuplja veći broj članica koje se bave ovom lepom veštinom, ova sekcija je i više puta nagrađivana na različitim smotrama i takmičenjima. Članice dekupaž sekcije su i ove godine, u susret uskršnjim praznicima i proleću, pripremile šaroliku izložbu koja je publici bila dostupna 20. i 21. marta u prostorijama Kluba za dnevni boravak u Novom Bečeju.

Više o izložbi radova rekla nam je Slavica Mesaroški koja je članica dekupaž sekcije: “Ovo nam je treći put da imamo izložbu, tri godine je kako smo počeli da radimo i stalno napredujemo. Uspešno nas vodi Vesna Banjac, hvala joj. Mnogo nam pomaže ona i naučila nas je mnogim novim stvarima. I danas smo napravili izložbu da se vidi koliko smo napredovali. I direktorka, Ljiljana Bognić, je bila. Ona je zadovljna i baš nas je pohvalila”. Mesaroški je rekla i da postoji mogućnost da izložbe, u budućnosti, postanu prodajnog karaktera budući da je sekcija do sada napravila veliki broj predmeta. Govoreći o radu sekcije dekupaža, ona je istakla da se članice okupljaju i rade jednom nedeljno. “Mi se okupljamo svakog utorka od tri do pet, dva sata imamo. Ima nas desetak. Jedna drugoj pomažemo, pitamo jedna drugu šta mislimo kako je lepše, da pogledamo, da pokažemo jedna drugoj. Ima tu i jedna nova tehnika koju nam je Vesna pokazala. Namažemo smesu, dole stavimo bleđu boju, a gore tamiju i tu smesu vučemo dole i kada se to osuši, popuca i izgleda kao ono starije što je bilo. A, pravili smo i od gipsa, ali to nismo još izložili jer smo tek počeli” dodala je Slavica Mesaroški. Ona se osvrnula i na inspiraciju za radove kojima se bavi njena sekcija: “Mi štagod vidimo, mi, odmah, to složimo, šta bi to moglo da bude i šta bi tu mogli da nalepimo. Radimo najviše sa salvetima. Pošto sad ide Uskrs, jaja smo farbali i zeke te lepili, pripremamo se i za Uskrs. Sada je prilika, Uskrs dolazi. Malo smo kasnije počeli, pa smo zato i ovih drugih radova izložili, ali pravićemo mi još”.

Pored članova Kluba za dnevni boravak i posetilaca izložbe, predviđeno je i da učenici mlađih razreda osnovne škole “Miloje Čiplić” iz Novog Bečeja u četvrtak, 21. marta, u pratnji učiteljica, posete ovu izložbu i saznaju nešto više o tehnici dekupaža.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Novi Bečej: Trenutno 6 akt…

Kako portal Webinfo saznaje, od marta 2020...

novembar 10, 2020

Bečej: Na današnji dan 44…

Bečej: Na današnji dan 44 aktivnih sluča...

novembar 14, 2020

Posao za mašinskog inženj…

Posao za mašinskog inženjera. ...

novembar 20, 2020

Uhapšen osumnjičeni Beče…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslov...

novembar 10, 2020

Novi Bečej još jednom pok…

Dvadesetčetvorogodišnjoj Valentini Njegov...

novembar 14, 2020

Bečej: U poslednja 24 čas…

Bečej: Na današnji dan 148 aktivnih sluč...

novembar 21, 2020

U sredu bez naplate parkira…

Povodom praznika Dana Primirja u Prvom svet...

novembar 10, 2020

Bečej: Opštinski štab pr…

Opštinski Štab za Vanredne situacije opš...

novembar 15, 2020

NAJNOVIJE

Bečej: Na današnji dan 191 aktivan slučaj zaražen ko...

Proverite da li posao zbog kojeg dolazite možete obavit...

Na osnovu Zaključka Štaba za vanredne situacije opšti...

Za ponedeljak 30. novembar, zakazana je 5. sednica SO Be...

Bečej: Na današnji dan 190 aktivnih slučajeva zaraže...

Prema odluci opštinskog Veća opštine Bečej, uvodi se...

NAJČITANIJE

Kako portal Webinfo saznaje, od marta 2020.godine, prema...

Bečej: Na današnji dan 44 aktivnih slučajeva zaražen...

Posao za mašinskog inženjera. ...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bečeju u...

Dvadesetčetvorogodišnjoj Valentini Njegovan iz Novog B...

Bečej: Na današnji dan 148 aktivnih slučajeva zaraže...

FLICKR