Tokom minulog vikenda, u Novom Bečeju, održana je 38. izložba golubova i živine u organizaciji Udruženja za odgoj golubova, ptica i sitnih životinja opštine Novi Bečej.

 

Od petka 16. do nedelje 18. novembra više od sedam stotina eksponata bilo je izloženo u Domu mladih “Šušanj” u Novom Bečeju. Kako kaže Sava Pejin, predsednik udruženja za odgoj golubova, ptica i sitnih životinja opštine Novi Bečej, bilo je 56 primeraka ukrasne živine dok su ostalo bili golubovi koji su bili zastupljeni u 52 rase, a živina u 11. Govoreći o golubovima, on je rekao: “Tu imamo najviše primeraka u dve rase: to je američki king i standardni pismonoša. Tu smo i dodelili posebne pehare, dve nagrade za dva eksponata - jednog kinga iz Sombora i jednu standrad poštarku odgajivača iz Kikinde, tako da su oni najuspešniji što se tiče ove izložbe”.

Pejin je zadovoljan i uspehom berze sitnih životinja koja je održana u nedelju ujutru, a koja je bila izuzetno posećena dok je organizatore poslužilo čak i vreme, te sneg koji je najavljivan za to jutro nije padao. “Za nas koji organizujemo ovakve manifestacije, uvek je interesantno i više posećeno nego ovaj petak i subota, nedelja kada izlagači dođu po svoje eksponate, ali, ujedno, i donesu sve što imaju kod kuće, a što je namenjeno prodaji. Ovde ima i golubova i živine i papagaja i kunića, hrane, lekova, sve živo možete naći ovde na ovoj berzi. To je najinteresantnije. Mi u narednom periodu imamo izložbe u Subotici, Zrenjaninu. Idemo kao gosti, izlagači, ali koristimo tu nedelju da prodamo ono što se tokom godine naleže” rekao je Sava Pejin. On je pozvao sve zainteresovane da se prijave za izložbu i naredne godine u istom terminu, trećeg vikenda u novembru.

On dodaje i da je interesovanje mladih za golubarstvo manje nego prethodnih godina. “Ranijih godina su bili više zainteresovani. Ja sam se maksimalno angažovao da zainteresujem mlade generacije, odnosno, od naših penzionera, članova unučad da dođu i da pogledaju ove sitne životinje i da nešto nabave. Međutim, u zadnje vreme kada dođe tih 17, 18 godina, oni se opredeljuju za nešto drugo. Ne interesuje ih ovaj hobi, mada, kažem, ima ih ovde koji su zainteresovani, ima dece koja kupuju golubove. Ipak, treba neko da nasledi ovo što smo mi tolike godine stvarali i postigli ovaj uspeh kažem konkretno za Novi Bečej, a i šire”zakljućio je Pejin.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Tošić: Nastavljamo sa rad…

Predsednik opštine Bečej, Dragan Tošić...

novembar 09, 2020

Bečej: Danas bez PCR rezul…

I dalje 37 aktivnih slučajeva zaraženih k...

novembar 12, 2020

Bečejska „Botra“ se za…

Bečejska deponija „Botra“ će 2022. go...

novembar 17, 2020

Proverite da li posao zbog …

Proverite da li posao zbog kojeg dolazite m...

novembar 24, 2020

Bečej: Ciklus filmova fran…

Od 16. do 19. novembra, uoči 90. rođendan...

novembar 09, 2020

Bečej: Na današnji dan 41…

Bečej: Na današnji dan 41 aktivan slučaj...

novembar 13, 2020

U četvrtak, 19. novembra, …

U četvrtak, 19. novembra, od 09:15 do 12:0...

novembar 17, 2020

Bečej: U poslednja 24 čas…

Bečej: Na današnji dan 191 aktivan sluča...

novembar 24, 2020

NAJNOVIJE

Bečej: Na današnji dan 191 aktivan slučaj zaražen ko...

Proverite da li posao zbog kojeg dolazite možete obavit...

Na osnovu Zaključka Štaba za vanredne situacije opšti...

Za ponedeljak 30. novembar, zakazana je 5. sednica SO Be...

Bečej: Na današnji dan 190 aktivnih slučajeva zaraže...

Prema odluci opštinskog Veća opštine Bečej, uvodi se...

NAJČITANIJE

Predsednik opštine Bečej, Dragan Tošić, obišao je d...

I dalje 37 aktivnih slučajeva zaraženih korona virusom...

Bečejska deponija „Botra“ će 2022. godine biti zat...

Proverite da li posao zbog kojeg dolazite možete obavit...

Od 16. do 19. novembra, uoči 90. rođendana velikog fra...

Bečej: Na današnji dan 41 aktivan slučaj zaraženih k...

FLICKR