Tokom minulog vikenda, u Novom Bečeju, održana je 38. izložba golubova i živine u organizaciji Udruženja za odgoj golubova, ptica i sitnih životinja opštine Novi Bečej.

 

Od petka 16. do nedelje 18. novembra više od sedam stotina eksponata bilo je izloženo u Domu mladih “Šušanj” u Novom Bečeju. Kako kaže Sava Pejin, predsednik udruženja za odgoj golubova, ptica i sitnih životinja opštine Novi Bečej, bilo je 56 primeraka ukrasne živine dok su ostalo bili golubovi koji su bili zastupljeni u 52 rase, a živina u 11. Govoreći o golubovima, on je rekao: “Tu imamo najviše primeraka u dve rase: to je američki king i standardni pismonoša. Tu smo i dodelili posebne pehare, dve nagrade za dva eksponata - jednog kinga iz Sombora i jednu standrad poštarku odgajivača iz Kikinde, tako da su oni najuspešniji što se tiče ove izložbe”.

Pejin je zadovoljan i uspehom berze sitnih životinja koja je održana u nedelju ujutru, a koja je bila izuzetno posećena dok je organizatore poslužilo čak i vreme, te sneg koji je najavljivan za to jutro nije padao. “Za nas koji organizujemo ovakve manifestacije, uvek je interesantno i više posećeno nego ovaj petak i subota, nedelja kada izlagači dođu po svoje eksponate, ali, ujedno, i donesu sve što imaju kod kuće, a što je namenjeno prodaji. Ovde ima i golubova i živine i papagaja i kunića, hrane, lekova, sve živo možete naći ovde na ovoj berzi. To je najinteresantnije. Mi u narednom periodu imamo izložbe u Subotici, Zrenjaninu. Idemo kao gosti, izlagači, ali koristimo tu nedelju da prodamo ono što se tokom godine naleže” rekao je Sava Pejin. On je pozvao sve zainteresovane da se prijave za izložbu i naredne godine u istom terminu, trećeg vikenda u novembru.

On dodaje i da je interesovanje mladih za golubarstvo manje nego prethodnih godina. “Ranijih godina su bili više zainteresovani. Ja sam se maksimalno angažovao da zainteresujem mlade generacije, odnosno, od naših penzionera, članova unučad da dođu i da pogledaju ove sitne životinje i da nešto nabave. Međutim, u zadnje vreme kada dođe tih 17, 18 godina, oni se opredeljuju za nešto drugo. Ne interesuje ih ovaj hobi, mada, kažem, ima ih ovde koji su zainteresovani, ima dece koja kupuju golubove. Ipak, treba neko da nasledi ovo što smo mi tolike godine stvarali i postigli ovaj uspeh kažem konkretno za Novi Bečej, a i šire”zakljućio je Pejin.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Bečej: Zaključno sa 14. f…

Bečej: Zaključno sa 14. februarom - 108 a...

februar 14, 2021

Bečej: Danas i sutra bez g…

Javno preduzeće „Toplana” Bečej obave...

februar 17, 2021

Novi Bečej: Asfalt za još…

U okviru projekta predsednika Opštine Novi...

februar 17, 2021

Bečej: Rasvetljeno razbojn…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslov...

februar 18, 2021

Posao za stručnog saradnik…

Posao za stručnog saradnika za pravne posl...

februar 18, 2021

Sutra bez grejanja delovi B…

Javno preduzeće „Toplana” Bečej obave...

februar 21, 2021

Bečej: U sredu akcija dobr…

U sredu 24. februara, u prostorijama Gradsk...

februar 22, 2021

Posao za prodajne predstavn…

Posao za prodajne predstavnike u Poletu. ...

februar 22, 2021

NAJNOVIJE

U sredu, 24. februara, od 09:15 do 12:00 časova, b...

Posao za mehatroničara i operatera uređaja za lasersko...

Posao za prodajne predstavnike u Poletu. ...

U sredu 24. februara, u prostorijama Gradskog pozorišta...

Javno preduzeće „Toplana” Bečej obaveštava cenjen...

Posao za stručnog saradnika za pravne poslove u Poletu ...

NAJČITANIJE

Bečej: Zaključno sa 14. februarom - 108 aktivnih sluč...

Javno preduzeće „Toplana” Bečej obaveštava cenjen...

U okviru projekta predsednika Opštine Novi Bečej „No...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bečeju r...

Posao za stručnog saradnika za pravne poslove u Poletu ...

Javno preduzeće „Toplana” Bečej obaveštava cenjen...

FLICKR