U četvrtak, 1. novembra, u prostorijama Kancelarije za mlade (stara vranjevačka opština), održana je predstava “Sedam snežana i sedam patuljaka” kojom je završen dvogodišnji program podrške romskim zajednicama koji je realizovalo udruženje za prosperitet Roma u saradnji sa Centrom za interaktivnu pedagogiju i Obrazovno kulturnom zajednicom Roma, „Romanipen“, a uz podršku Programa za rani razvoj Fondacije za otvoreno društvo London i Fondacije za otvoreno društvo Srbija.

 

Ovaj program realizuje se u 15 gradova i opština u našoj zemlji, a uključuje i rad sa 16 predškolskih ustanova širom države. Angelina Skarep, koordinator projekta i psiholog Centra za interaktivnu psihologiju, rekla je o projektu: “Tridesetak romskih porodica u svakoj sredini, odnosno roditelja, dece i ostalih članova porodice su podržani u smislu razvoja, odnosno, podrške ranom razvoju dece. Imali smo program koji je trajao u dve faze: program koji je obuhvatio radionice za roditelje i decu i zajedničke aktivnosti roditelja i dece. Znači, deca od tri do pet godina, uglavnom deca iz osetljivih grupa nisu uključena u sistem obrazovanja, pa smo samim tim smo želeli da ih uključimo, ali da i kućno okruženje odnosno roditeljsko okruženej bude mogućnost i sredina za učenje, tj. da razvijemo sve kapacitete dece i da ih podržimo, ali da podržimo i roditelje”. Ona je dodala i da ovaj program ima više komponenti, ali i da nije fokusiran, isključivo na decu: “Ovaj program ima obrazovni deo, zdravstveni deo i nešto malo podrške socijalnom razvoju dece tako da smo, kroz ove radionice, omogućili da deca dobiju različite vrste tema koje su obradili, roditeljis u takođe dobili mogućnost da razviju svoje roditeljske veštine, razgovarali su jedni sa drugima, dobili nova znanja i imaju mogućnost da unaprede svoja iskustva i da ta iskustva razmenjuju sa drugim roditeljima”.

U realizaciji ovog projekta u Novom Bečeju učestvovali su Ivana Dobožanov, Ivana Đukičin i Stevan Stojkov. Stojkov se, ovom prilikom, zahvalio svima koji su podržali realizaciju ovog projekta: “Hteo bih da se zahvalim ovim putem lokalnoj samoupravi koja nam je omogućila korišćenje Kancelarije za mlade tokom ove dve godine, kao i svim ostalim lokalnim instutucijama koje su sarađivale sa nama, koje su nam omogućile neke poklone za ovu decu, koje su omogućile i da njihovi zaposleni pomognu, da dođu ovde i pomognu toj deci u nekim oblastima, kao i korišćenje njihovog prostora u toku nekih radionica


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

U sredu bez naplate parkira…

Povodom praznika Dana Primirja u Prvom svet...

novembar 10, 2020

Bečej: Opštinski štab pr…

Opštinski Štab za Vanredne situacije opš...

novembar 15, 2020

U petak, 27. novembra, bez …

U petak, 27. novembra, bez struje delovi No...

novembar 21, 2020

Posao za jednog vozača kam…

Posao za jednog vozača kamiona C i E kateg...

novembar 10, 2020

Maksimović: Uskoro progla…

U opštini Novi Bečej je u subotu 31 lice ...

novembar 16, 2020

Bečej: U poslednja 24 čas…

Bečej: Na današnji dan 186 aktivnih sluč...

novembar 22, 2020

Posao za 6 lica u DOO „S…

Posao za 6 lica u DOO „Shadow Net-u...

novembar 10, 2020

Dom kulture opštine Novi B…

Povodom pogoršanja epidemiološke situacij...

novembar 16, 2020

NAJNOVIJE

Na osnovu Zaključka Štaba za vanredne situacije opšti...

Za ponedeljak 30. novembar, zakazana je 5. sednica SO Be...

Bečej: Na današnji dan 190 aktivnih slučajeva zaraže...

Prema odluci opštinskog Veća opštine Bečej, uvodi se...

Radno vreme ugostiteljskih objekata, trgovinskih centara...

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u opštini Nov...

NAJČITANIJE

Povodom praznika Dana Primirja u Prvom svetskom ratu, u ...

Opštinski Štab za Vanredne situacije opštine Bečej j...

U petak, 27. novembra, bez struje delovi Novog Bečeja. ...

Posao za jednog vozača kamiona C i E kategorije. ...

U opštini Novi Bečej je u subotu 31 lice zvanično bil...

Bečej: Na današnji dan 186 aktivnih slučajeva zaraže...

FLICKR