Novobečejski fotograf, Goran Dobožanov, predstaviće svoje fotografije u okviru prve samostalne izložbe, koja nosi naziv „Pozitiv". Izložba će biti otvorena u galeriji „Selo" Doma kulture opštine Novi Bečej, u petak 28. februara, a svi zainteresovani će moći da je pogledaju do 20. marta 2020. godine.

Kako i sam autor ističe, radi se izložbi portreta nastalih u poslednje tri godine.
Fotografisane su osobe koje svojim pozitivnim osobinama i postignutim uspesima, svako na svoj način, mogu predstavljati uzor svima koji pomišljaju da im je potreban „life coach", a mladima ponaročito. Pozitiv njihovih fotografija će biti na zidovima galerije, a pravi POZITIV će biti unutar iste", kaže Goran Dobožanov.


 

Autor izložbe nam je otkrio da je još od malih nogu imao talenta i sklonosti ka crtanju.
To je kasnije preraslo u ljubav prema slikarstvu. Pored svakodnevnih dečjih aktivnosti, dosta vremena sam provodio listajući biografije istaknutih slikara i umetnika, zahvaljujući kojima sam, verovatno, kasnije stekao osećaj za kadar i perspektivu. U to vreme nisam shvatao da je svetlo koje su dočaravali ti veliki slikari zapravo ono nešto što je mene najviše fasciniralo na njihovim slikama."

Dobožanov kaže da se sa desetak godina prvi put zaljubio u foto-aparat.
Bio je to stari očev foto-aparat, a miris te kožne futrole i zvuk zatvarača su i dan-danas u mom najlepšem sećanju. Od tog trenutka meni do tada nepoznata umetnost polako počinje da zauzima svoje mesto u mom srcu. Iako sam se godinama bavio slikarstvom, osećaj koji sam doživljavao proučavanjem fotografije, kao umetnosti, na kraju je preovladao i uvideo sam da svet najbolje vidim kroz tražilo foto-aparata."

Iako je ljubav prema fotografiji bila uveliko tu, Goran Dobožanov je svoj prvi foto-aparat kupio tek nekoliko godina kasnije.
Prvi funkcionalni foto-aparat, kao i nekoliko narednih, pozajmljivao sam od svojih drugara, dok, konačno, svoj prvi digitalni foto-aparat nisam kupio po rođenju svoje ćerke. Od tog trenutka fotografija postaje deo mog života. Bavljenje fotografijom iz hobija se nastavlja sve do 2012. godine, kada sam konačno uvideo da je fotografija jedini i pravi način da svoj život živim u skladu sa svojim snovima, pa sam rešio da sebi priuštim prvi ozbiljniji DSLR foto-aparat. Samim tim sam ušao u sasvim drugačiji i još zanimljiviji svet fotografije", kaže Dobožanov, dodajući da je svoje znanje i veštinu gradio kroz knjige i prateći rad modernih svetskih fotografa.

Goran Dobožanov je član Udruženja ljubitelja fotografije i očuvanja životne sredine „Zeleni objektiv“ i profesionalno se bavi fotografijom i pruža profesionalne fotografske usluge, a kako i sam kaže najviše voli da radi „portretnu fotografiju". 
Da, to se ispostavilo kao dobar način da brže napredujem, u svakom smislu, čime svakako rastu i moji snovi i potreba za usavršavanjem. Svakim danom sve više uviđam koliko je lepši svet gledan kroz tražilo foto-aparata".

 

 


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Obeležena 76. godišnjica …

Odavanjem pošte borcima koji su stradali u...

oktobar 08, 2020

3. Sednica SO Bečej: Usvoj…

Danas je održana treća sednica Skupštine...

oktobar 19, 2020

U petak, 9. oktobra, bez st…

Sutra bez struje delovi Bečeja. ...

oktobar 08, 2020

U utorak, 13. oktobra, bez …

U utorak, 13. oktobra, bez struje delovi No...

oktobar 08, 2020

Predstava „Laži me” ko…

Nakon dva odlaganja zbog situacije sa epi...

oktobar 08, 2020

Produženje roka izvođenja…

Opština Bečej obaveštava o novom produž...

oktobar 09, 2020

Posao za elektromehaničara…

Posao za elektromehaničara u Novom Bečeju...

oktobar 14, 2020

Posao za jednog referenta r…

Posao za jednog referenta reklamacija u Pol...

oktobar 14, 2020

NAJNOVIJE

Danas je održana treća sednica Skupštine opštine Be...

U četvrtak 22. oktobra, sa početkom u 19 sati, u Domu ...

U subotu je održan prvi "Vinofest Potisja", organizovan...

Posao za terenske komercijaliste. ...

Pozorišna manifestacija „Dani Laze Telečkog“ koja ...

Klaster Potiskog regiona u saradnji sa turističkom orga...

NAJČITANIJE

Odavanjem pošte borcima koji su stradali u Drugom svets...

Danas je održana treća sednica Skupštine opštine Be...

Sutra bez struje delovi Bečeja. ...

U utorak, 13. oktobra, bez struje delovi Novog Bečeja. ...

Nakon dva odlaganja zbog situacije sa epidemijom koron...

Opština Bečej obaveštava o novom produženju roka izv...

FLICKR