Novobečejski fotograf, Goran Dobožanov, predstaviće svoje fotografije u okviru prve samostalne izložbe, koja nosi naziv „Pozitiv". Izložba će biti otvorena u galeriji „Selo" Doma kulture opštine Novi Bečej, u petak 28. februara, a svi zainteresovani će moći da je pogledaju do 20. marta 2020. godine.

Kako i sam autor ističe, radi se izložbi portreta nastalih u poslednje tri godine.
Fotografisane su osobe koje svojim pozitivnim osobinama i postignutim uspesima, svako na svoj način, mogu predstavljati uzor svima koji pomišljaju da im je potreban „life coach", a mladima ponaročito. Pozitiv njihovih fotografija će biti na zidovima galerije, a pravi POZITIV će biti unutar iste", kaže Goran Dobožanov.


 

Autor izložbe nam je otkrio da je još od malih nogu imao talenta i sklonosti ka crtanju.
To je kasnije preraslo u ljubav prema slikarstvu. Pored svakodnevnih dečjih aktivnosti, dosta vremena sam provodio listajući biografije istaknutih slikara i umetnika, zahvaljujući kojima sam, verovatno, kasnije stekao osećaj za kadar i perspektivu. U to vreme nisam shvatao da je svetlo koje su dočaravali ti veliki slikari zapravo ono nešto što je mene najviše fasciniralo na njihovim slikama."

Dobožanov kaže da se sa desetak godina prvi put zaljubio u foto-aparat.
Bio je to stari očev foto-aparat, a miris te kožne futrole i zvuk zatvarača su i dan-danas u mom najlepšem sećanju. Od tog trenutka meni do tada nepoznata umetnost polako počinje da zauzima svoje mesto u mom srcu. Iako sam se godinama bavio slikarstvom, osećaj koji sam doživljavao proučavanjem fotografije, kao umetnosti, na kraju je preovladao i uvideo sam da svet najbolje vidim kroz tražilo foto-aparata."

Iako je ljubav prema fotografiji bila uveliko tu, Goran Dobožanov je svoj prvi foto-aparat kupio tek nekoliko godina kasnije.
Prvi funkcionalni foto-aparat, kao i nekoliko narednih, pozajmljivao sam od svojih drugara, dok, konačno, svoj prvi digitalni foto-aparat nisam kupio po rođenju svoje ćerke. Od tog trenutka fotografija postaje deo mog života. Bavljenje fotografijom iz hobija se nastavlja sve do 2012. godine, kada sam konačno uvideo da je fotografija jedini i pravi način da svoj život živim u skladu sa svojim snovima, pa sam rešio da sebi priuštim prvi ozbiljniji DSLR foto-aparat. Samim tim sam ušao u sasvim drugačiji i još zanimljiviji svet fotografije", kaže Dobožanov, dodajući da je svoje znanje i veštinu gradio kroz knjige i prateći rad modernih svetskih fotografa.

Goran Dobožanov je član Udruženja ljubitelja fotografije i očuvanja životne sredine „Zeleni objektiv“ i profesionalno se bavi fotografijom i pruža profesionalne fotografske usluge, a kako i sam kaže najviše voli da radi „portretnu fotografiju". 
Da, to se ispostavilo kao dobar način da brže napredujem, u svakom smislu, čime svakako rastu i moji snovi i potreba za usavršavanjem. Svakim danom sve više uviđam koliko je lepši svet gledan kroz tražilo foto-aparata".

 

 


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Novi Bečej: Danas počela …

U Domu zdravlja opštine Novi Bečej, danas...

januar 20, 2021

Bečej: 100 aktivnih sluča…

Bečej: Zaključno sa 20. januarom - 100 ak...

januar 20, 2021

Bečej: Zaključno sa 10. j…

Bečej: Zaključno sa 10. januarom - 193 ak...

januar 10, 2021

Književnost kao mala besmr…

Intervju: Dario Tenžera, autor knjiga „P...

januar 10, 2021

Bečej: Odeljenje fizikalne…

Odeljenje fizikalne medicine i rehabilitaci...

januar 11, 2021

Italiko upošljava 4 lica

Italiko upošljava 4 lica. ...

januar 11, 2021

Pčelari prijavili Lidl tr…

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS...

januar 12, 2021

Novi Bečej: Zaključno sa …

Novi Bečej: Zaključno sa 18. januarom - 1...

januar 18, 2021

NAJNOVIJE

Bečej: Zaključno sa 20. januarom - 100 aktivnih sluča...

U Domu zdravlja opštine Novi Bečej, danas je počela v...

Danas je počela imunizacija građana opštine Bečej pr...

Obaveštavaju se građani opštine Novi Bečej, koji že...

U osnovnim i srednjim školama u Srbiji danas je, posle ...

Novi Bečej: Zaključno sa 18. januarom - 168 aktivnih s...

NAJČITANIJE

U Domu zdravlja opštine Novi Bečej, danas je počela v...

Bečej: Zaključno sa 20. januarom - 100 aktivnih sluča...

Bečej: Zaključno sa 10. januarom - 193 aktivnih sluča...

Intervju: Dario Tenžera, autor knjiga „Potiska vila...

Odeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije do daljnje...

Italiko upošljava 4 lica. ...

FLICKR