U ponedeljak, 4. novembra, na trećoj takmičarskoj večeri festivala komedije „Jovan Knežević Caca“, nastupio je KUD „Karadžić“ iz Loznice sa predstavom „Zvezdana prašina“ po tekstu Dušana Kovačevića, a u režiji Dragana Ostojića.

 

Iako obiluje komičnim elementima i momentima, ovaj komad je, pre svega, priča o bračnoj zasićenosti, o uzrocima i povodima bračnih neverstava, ali i priča o ljudima koji žele stvari koje kada dobijune bivaju ono što su oni zamišljali što ih vraća na početne pozicije. Vrhunac apsurda je i momenat u kojem gledalac shvata da je prava ljubav moguća samo između tetke, trovačice sopstvenih muževa, i kuma koji je notorni alkoholičar, dok likovi iz prvog plana, pokazuju nesposobnost za istinsko emotivno vezivanje, slabost, neodlučnost, ali i naivnost. Glumci iz Loznice obogatili su igranje i muzičkim numerama gde su pokazali da osim što dobro glume, umeju dobro i da pevaju.

Ansambl je predstavu odigrao veoma ujednačeno, snažne role su ostvarili Dubravka Lazić kao Jelena i Biljana Stanković kao njena tetka, a prema mišljenju publike, glumac večeri bio je Zoran Grujić koji je tumačio ulogu kuma. Govoreći o sinoćnjem igranju, Grujić je rekao: „Svaka nagrada je dobra i lepa kad je dobiješ, ali ja ovu nagradu, konkretno, posvećujem svim mojim kolegama koji su igrali u predstavi zato što bez njih ja apsolutno ne bih mogao da uradim ono što sam uradio na sceni. Nije tako strašno igrati jednog pijanog čoveka, ali, verujte mi, ja sam uživao u toj ulozi i, uopšte, u bilo kojoj ulozi koju radi Dragan Ostojić kod nas u Loznici. Ovo je njegova četvrta predstava koju radi sa nama“.

Publika je ocenila ovu predstavu prosečnom ocenom 8.39

 

Poseban kuriozitet vezan za ovu predstavu je i to što je ovo drugo pojavljivanje ovog teksta na novobečejskom festivalu. Naime, 2016. godine, ovaj tekst igrao je Teatar 91 iz Aleksinca i njime je festival i otvoren te godine.

 

„Lepotica i zverka“ otvorili program za najmlađe

Kao i prethodnih godine, i ovog puta organizatori festivala komedije pripremili su program namenjen deci. Tako je u utorak, 5. novembra, četvrtog festivalskog dana ekipa dečije scene Dramskog ateljea KUD-a „Vuk Karadžić“ iz Grabovca (Trstenik) odigrala predstavu „Lepotica i zverka“ prema tekstu i u režiji Miloša Šike Miloševića. Prepoznatljivi likovi, sjajan kostim i efekti, kao i mnoštvo songova i muzike bili su prava poslastica za najmlađe gledaoce. Popularni Šika rekao je da mu je svako gostovanje u Novom Bečeju drago budući da se kući vrati sa osmehom, a, kako kaže, i vremenski uslovi su se poklopili tako da je dan bio sunčan, a publike mnogo. „Vidi se da smo radili za najsrećniji deo čovečanstva. Nije laž kada se kaže da je najteže raditi za decu. Kod njih nema foliranja. Kod njih nema kao kod nas „ovo ti je predivno“, a iza leđa „bljak“. Oni to prihvate kao igru ili ne. Ako ne, traže da im vratiš krpice i neće da se igraju. A ova predivna deca, predivna, školovana publika, lepo se igrala sa glumcima“, rekao je Milošević posle predstave. On je naglasio i da je ovo deseto izvođenje predstave, da ona živi i putuje i da je to najvažnije.

U okviru dečijeg programa, u sredu, 6. novembra, očekuje nas „Agencija za lepo ponašanje“ novobečejske „Radionice snova“.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Posao za dva bravara u PIK-…

Posao za dva bravara u PIK-u Bečej. ...

maj 16, 2022

Posao za 20 radnika u hotel…

Posao za 20 radnika u hotelu Experience u B...

maj 16, 2022

Novi Bečej: Javni konkurs …

Raspisan je Javni konkurs za učešće priv...

maj 16, 2022

Bečej: U subotu Sajam spor…

Sajam sportova će biti održan u Gimnaziji...

maj 16, 2022

U sredu i četvrtak bez str…

U sredu i četvrtak bez struje delovi Boča...

maj 16, 2022

Program „EcoBike-Net” p…

Program „EcoBike-Net, Zajednički razvoj ...

maj 17, 2022

U četvrtak i petak, 19. i …

U četvrtak i petak, 19. i 20. maja bez str...

maj 17, 2022

Sledeće nedelje, Majske ig…

Najstariji festival scenskog stvaralaštva ...

maj 11, 2022

NAJNOVIJE

U protekla 24 sata, na području Južnobačkog okruga, d...

Posao za 3 točioca goriva na BMD Petrolu+ u Bečeju ...

Posao za pomoćnog radnika. ...

Posao za kuvara. ...

Pojedini Novobečejci, oni bliži Ljutovu, su se protekl...

U protekla 24 sata, na području Južnobačkog okruga, d...

NAJČITANIJE

Posao za dva bravara u PIK-u Bečej. ...

Posao za 20 radnika u hotelu Experience u Bečeju. ...

Raspisan je Javni konkurs za učešće privrednih subjek...

Sajam sportova će biti održan u Gimnaziji u subotu 21...

U sredu i četvrtak bez struje delovi Bočara i Novog Mi...

Program „EcoBike-Net, Zajednički razvoj prekograničn...

FLICKR