Celovečernjim koncertom u Domu kulture opštine Novi Bečej pod nazivom „Potraži me“, u petak, 11. oktobra, Dom za odrasla i starija lica „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ obeležio je Svetski dan mentalnog zdravlja.

                   

Iako se Dan mentalnog zdravlja obeležava 10. oktobra, period od 10. do  20. rezervisan je za manifestaciju Festival mentalnog zdravlja koja se ove godine održava po četvrti put širom Vojvodine, a u okviru koje se organizuju raznolika dešavanja. Moto ovogodišnjeg festivala je „Životne krize: i rizik i šansa“, a upravo o tome je i govorio koncert koji su korisnici Doma priredili u saradnji sa zaposlenima.

Cela priredba je postavljena kao jedna železnička stanica sa više koloseka. Htelo se pokazati koliko u životu mi imamo različitih kriza, to su sve koloseci. I koliko možemo da izađemo iz tih koloseka ako imamo ljude dobre volje, ljude koji nam pruže ruku i koji hoće da nam pomognu. Ovde se videla jedna velika ljubav, drugarstvo, jedno zajedništvo i mislim da samo tako možemo da opstanemo u ovom svetu“, rekla je o koncertu Ljiljana Bognić, direktor Doma za odrasla i starija lica „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“.  Ona je istakla i da ovo nije jedina aktivnost u okviru Festivala mentalnog zdravlja već da su na sam Dan mentalnog zdravlja korisnici na smeštaju u Domu posetili Srednju medicinsku školu u Novom Sadu gde su održali čas trećoj i četvrtoj godini i gde su govorili o radu i organizaciji ove ustanove, ali i životu u njoj iz ugla korisnika.                     

Vesna Banjac, jedan od koordinatora usluga u Domu „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ I vođa horske sekcije u ovoj ustanovi, rekla je da se na koncertu radilo više od šest meseci. „Ceo scenario ove priredbe osmislio je stanovnik našeg doma, Goran Aksentijević, naravno, sa nekim našim idejama, menjali smo i dodavali. Korisnici su svakog drugog dana bili u ovome. Pesme smo birali zajedno, ono što oni vole, što oni pevaju u toku dana, slušaju na radiju i tako. Šest meseci se radilo i ovo je rezultat svega toga“, kazala je Banjac i dodala da joj je puno srce emocija, a da joj je posebno drago što je pozorišna sala Doma kulture bila puna publike i što su se mnogi Novobečejci odazvali pozivu da prisustvujući priredbi učestvuju u obeležavanju Dana mentalnog zdravlja.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Akcija sakupljanja starih f…

Počev od 1. maja, privrednici su imali oba...

maj 12, 2022

Bačko Gradište: Vozio aut…

U protekla 24 sata, na području Južnobač...

maj 19, 2022

Konkurs za 3. Reviju kratko…

U okviru festivala „Bečej noću”, koji...

maj 16, 2022

U sredu, 18. maja, akcija d…

Redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi od...

maj 16, 2022

U utorak i sredu, 17. i 18…

U utorak i sredu, 17. i 18. maja, bez struj...

maj 16, 2022

Posao za dva bravara u PIK-…

Posao za dva bravara u PIK-u Bečej. ...

maj 16, 2022

Posao za 20 radnika u hotel…

Posao za 20 radnika u hotelu Experience u B...

maj 16, 2022

Novi Bečej: Javni konkurs …

Raspisan je Javni konkurs za učešće priv...

maj 16, 2022

NAJNOVIJE

U protekla 24 sata, na području Južnobačkog okruga, d...

Posao za 3 točioca goriva na BMD Petrolu+ u Bečeju ...

Posao za pomoćnog radnika. ...

Posao za kuvara. ...

Pojedini Novobečejci, oni bliži Ljutovu, su se protekl...

U protekla 24 sata, na području Južnobačkog okruga, d...

NAJČITANIJE

Počev od 1. maja, privrednici su imali obavezu da pređ...

U protekla 24 sata, na području Južnobačkog okruga, d...

U okviru festivala „Bečej noću”, koji se organizuj...

Redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi održaće se u ...

U utorak i sredu, 17. i 18. maja, bez struje delovi Beč...

Posao za dva bravara u PIK-u Bečej. ...

FLICKR