U četvrtak, 28. marta, u galeriji Narodne biblioteke Novi Bečej, otvorena je izložba slika Ljiljane i Tatjane Varnju pod nazivom “Nostalgija”.

Ove izložba plod je višegodišnjeg rada majke i ćerke, a koji se sastoji iz većeg broja ulja na platnu i različitih grafika, a posetiocima će biti dostupna u narednih desetak dana.

Govoreći o izložbi, Agneš Đukičin, direktor Narodne biblioteke Novi Bečej, istakla je da ova ustanova uvek rado pomogne da se prikažu dela ljudi iz naše opštine koji imaju šta da pokažu. “Ono što mene impresionira u ovoj priči je to što roditelj, svojim primerom, najbolje utiče na formiranje ličnosti svoga deteta. Ako se vi bavite nekom delatnošću i ako insistirate i negujete to, sigurno je da će dete to da primeti i da se izrazi. Ovde imamo dva različita pristupa umetnosti. Naravno, shodno njihovim godinama i interesovanjima. Kod Ljiljane se vidi da je to jedan izgrađen slikar koji više od dvadeset godina radi, a kod Tatjane se vidi da je to jedno mlado dete koje sebe traži u životu, svoje mesto pod kapom nebeskom i želi da se izrazi kako to doliči njenim godinama” rekla je Đukičin podsetivši i da je ona, kao direktor jedne ustanove kulture, uvek tu da podstakne i podrži, naročito, mlade umetnike.

Ljiljana Varnju, objasnila je da je za nju slikarstvo oduvek bilo životna želja i poziv i da se njime bavila još od najmlađih dana. Kako kaže, oduvek je radila tehnikom ulja na platnu: “Samo ulje na platnu. Tako sam počela. U početku nisam imala sredstava za platno i onda sam počela na papiru, ali, isto uljanim bojama. Nisam uvek imala ni odgovarajuće četkice. Imam kod kuće slike koje sam najranije radila, a gde sam čačkalicama nanosila najsitnije detalje”.

I Tatjana je potvrdila da je od majke nasledila ljubav prema slikarstvu. “Da, istina je. Pronašla sam se u tome. To je najbolji način da izrazim svoja osećanja. Obično su tužne slike i teme, ali bolje tako, nego da držim u sebi”. Ona je istakla i da se, pored slikarstva, bavi i drugom vrstom umetnosti - tetovažom. “To je sasvim druga tehnika, ali je isto umetnost, jednako je teško. Radim ono što klijenti zatraže, ali uvek dam sve od sebe. Tu je potrebna mnogo veća hrabrost zato što nema popravke. Radim direktno na koži, ali imam poverenja u sebe i imaju oni poverenja u mene tako da nađemo balans” rekla je Tatjana Varnju.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Bečej: Na današnji dan 37…

Bečej: Na današnji dan 37 aktivnih sluča...

novembar 11, 2020

Bečej: Izmene i dopune Zak…

Povodom aktuelne situacije vezane za suzbij...

novembar 16, 2020

U ponedeljak, 30. novembra…

Za ponedeljak 30. novembar, zakazana je 5. ...

novembar 23, 2020

Bečej: Danas bez PCR rezul…

I dalje 37 aktivnih slučajeva zaraženih k...

novembar 12, 2020

Bečejska „Botra“ se za…

Bečejska deponija „Botra“ će 2022. go...

novembar 17, 2020

Proverite da li posao zbog …

Proverite da li posao zbog kojeg dolazite m...

novembar 24, 2020

Bečej: Na današnji dan 41…

Bečej: Na današnji dan 41 aktivan slučaj...

novembar 13, 2020

U četvrtak, 19. novembra, …

U četvrtak, 19. novembra, od 09:15 do 12:0...

novembar 17, 2020

NAJNOVIJE

Bečej: Na današnji dan 191 aktivan slučaj zaražen ko...

Proverite da li posao zbog kojeg dolazite možete obavit...

Na osnovu Zaključka Štaba za vanredne situacije opšti...

Za ponedeljak 30. novembar, zakazana je 5. sednica SO Be...

Bečej: Na današnji dan 190 aktivnih slučajeva zaraže...

Prema odluci opštinskog Veća opštine Bečej, uvodi se...

NAJČITANIJE

Bečej: Na današnji dan 37 aktivnih slučajeva zaražen...

Povodom aktuelne situacije vezane za suzbijanje, spreča...

Za ponedeljak 30. novembar, zakazana je 5. sednica SO Be...

I dalje 37 aktivnih slučajeva zaraženih korona virusom...

Bečejska deponija „Botra“ će 2022. godine biti zat...

Proverite da li posao zbog kojeg dolazite možete obavit...

FLICKR