U četvrtak, 28. marta, u galeriji Narodne biblioteke Novi Bečej, otvorena je izložba slika Ljiljane i Tatjane Varnju pod nazivom “Nostalgija”.

Ove izložba plod je višegodišnjeg rada majke i ćerke, a koji se sastoji iz većeg broja ulja na platnu i različitih grafika, a posetiocima će biti dostupna u narednih desetak dana.

Govoreći o izložbi, Agneš Đukičin, direktor Narodne biblioteke Novi Bečej, istakla je da ova ustanova uvek rado pomogne da se prikažu dela ljudi iz naše opštine koji imaju šta da pokažu. “Ono što mene impresionira u ovoj priči je to što roditelj, svojim primerom, najbolje utiče na formiranje ličnosti svoga deteta. Ako se vi bavite nekom delatnošću i ako insistirate i negujete to, sigurno je da će dete to da primeti i da se izrazi. Ovde imamo dva različita pristupa umetnosti. Naravno, shodno njihovim godinama i interesovanjima. Kod Ljiljane se vidi da je to jedan izgrađen slikar koji više od dvadeset godina radi, a kod Tatjane se vidi da je to jedno mlado dete koje sebe traži u životu, svoje mesto pod kapom nebeskom i želi da se izrazi kako to doliči njenim godinama” rekla je Đukičin podsetivši i da je ona, kao direktor jedne ustanove kulture, uvek tu da podstakne i podrži, naročito, mlade umetnike.

Ljiljana Varnju, objasnila je da je za nju slikarstvo oduvek bilo životna želja i poziv i da se njime bavila još od najmlađih dana. Kako kaže, oduvek je radila tehnikom ulja na platnu: “Samo ulje na platnu. Tako sam počela. U početku nisam imala sredstava za platno i onda sam počela na papiru, ali, isto uljanim bojama. Nisam uvek imala ni odgovarajuće četkice. Imam kod kuće slike koje sam najranije radila, a gde sam čačkalicama nanosila najsitnije detalje”.

I Tatjana je potvrdila da je od majke nasledila ljubav prema slikarstvu. “Da, istina je. Pronašla sam se u tome. To je najbolji način da izrazim svoja osećanja. Obično su tužne slike i teme, ali bolje tako, nego da držim u sebi”. Ona je istakla i da se, pored slikarstva, bavi i drugom vrstom umetnosti - tetovažom. “To je sasvim druga tehnika, ali je isto umetnost, jednako je teško. Radim ono što klijenti zatraže, ali uvek dam sve od sebe. Tu je potrebna mnogo veća hrabrost zato što nema popravke. Radim direktno na koži, ali imam poverenja u sebe i imaju oni poverenja u mene tako da nađemo balans” rekla je Tatjana Varnju.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Bečej: Bez naplate parkira…

Iz JP "Komunalac" saopštavaju da se povodo...

april 27, 2021

Posao u Bečejprometu za 4 …

Posao u Bečejprometu za 4 lica. ...

april 27, 2021

Novi Bečej: Uhapšen zbog …

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslov...

maj 02, 2021

Posao za trgovca i perača …

Posao za trgovca i perača tepiha i automob...

maj 02, 2021

Nastavlja se uručivanje op…

Protekle nedelje je održana još jedna akc...

maj 04, 2021

U Srednjoj školi Novi Beč…

U Srednjoj školi Novi Bečej nastavljeno j...

maj 06, 2021

Otvorene nove prostorije KZ…

Danas su svečano otvorene prostorije Kance...

maj 07, 2021

NAJNOVIJE

Danas su svečano otvorene prostorije Kancelarije z...

U Srednjoj školi Novi Bečej nastavljeno je sa uređenj...

Protekle nedelje je održana još jedna akcija uručivan...

Posao za trgovca i perača tepiha i automobila. ...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjanin...

Posao u Bečejprometu za 4 lica. ...

NAJČITANIJE

Iz JP "Komunalac" saopštavaju da se povodom predstojeć...

Posao u Bečejprometu za 4 lica. ...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjanin...

Posao za trgovca i perača tepiha i automobila. ...

Protekle nedelje je održana još jedna akcija uručivan...

U Srednjoj školi Novi Bečej nastavljeno je sa uređenj...

FLICKR