Održana 15. sednica skupštine opštine Novi BečejU četvrtak, 20. novembra, održana je 15. sednica parlamenta opštine Novi Bečej. Novobečejski odbornici raspravljali su o četrnaest tačaka dnevnog reda, a najživlja diskusija vodila se u vezi sa prvom tačkom, rebalansom ovogodišnjeg budžeta opštine. Govoreći o razlozima za rebalans, pomoćnik načelnika za finansije, Zora Stanisavljev, istakla je da je bilo nužno smanjiti masu zarada i usaglasiti budžet sa statusnim promenama vezanim za komunalna preduzeća, ali i opredeliti veća sredstva za Dom zdravlja u Novom Bečeju. Kao što je poznato, novobečejski Dom zdravlja nalazi se u teškoj finansijskoj situaciji, a nedavno su i računi bili u blokadi. U vezi sa ovim, dr Ivan Zec, direktor ove ustanove, naglasio je da veća sredstva koja rebalansom sleduju Domu zdravlja ne rešavaju sve probleme, ali da su odličan korak u tom smeru, pre svega jer će ovako dug prestati da raste, te će se taj problem lakše rešavati.  
Ovim rebalansom je smanjena i budžetska stavka vezana za novomiloševački “Vojvodina Spa”, javno preduzeće čiji je većinski vlasnik lokalna samouprava, a o kome se u javnosti dosta spekulisalo. Posle rebalansa, budžetska tačka koja se odnosi na “Vojvodina Spa” smanjena je na samo 100.000 dinara.

Na današnoj sednici doneto je i rešenje o okončanju postupka likvidacije javnog preduzeća “Kompred” iz Novog Miloševa. Postupak likvidacije koji je otpočeo 23. juna danas je završen, sva preostala imovina biće raspoređena osnivaču (opština Novi Bečej) čime će jedino javno preduzeće za komunalne poslove na teritoriji opštine Novi Bečej biti “Komunalac”.
Javno preduzeće “Komunalac” danas je dobilo i novog direktora. Za direktora je izabran Vladimir Radišić, diplomirani ekonomista, koji je do danas bio samo vršilac dužnosti direktora “Komunalca”.

Marica Bešlin, sekretar skupštine opštine Novi Bečej, kao značajno je istakla i donošenje rešenja o porezima. “Danas je poslednji dan da objavimo na sajtu opštine Novi Bečej odluke o porezima za 2018. godinu. Danas su donete odluke o zonama i najopremljenijoj zoni za utvrđivanje poreza i odluka o prosečnim cenama kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza za narednu godinu. Interesantno za ovu odluku o cenama je i to što je znatno smanjena cena, naročito za drugu, treću i četvrtu zonu kuća i stanova iz razloga što je opala vrednost nepokretnosti dok je poljoprivredno zemljište zadržalo, odnosno, nešto malo povećalo cenu” rekla je Bešlin.

Danas je usvojena i odluka o kućnom redu u stambenim zgradama na teritoriji opštine Novi Bečej u skladu sa novim zakonom o stanovanju, a usvojen je i lokalni akcioni plan za ostvarivanje prava nacionalnih manjina u opštini Novi Bečej. Usvojena je i odluka o socijalnoj zaštiti kojom se određuju prava i obaveze građana opštine Novi Bečej u vezi sa socijalnom zaštitom na nivou lokalne zajednice.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Koncert „Šta glas može…

Večeras je u multimedijalnoj sali Doma kul...

april 08, 2021

Ministarka Maja Gojković p…

Ministarka za kulturu i informisanje Republ...

april 09, 2021

Maja Gojković : Novi Beče…

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i min...

april 09, 2021

Julijana Palinkaš i Đorđ…

Danas su uručene nagrade pobednicima foto ...

april 13, 2021

Bečej: U petak, 16. aprila…

JP "Vodokanal" Bečej obaveštava svoje pot...

april 14, 2021

Bečej: Cvetna pijaca od 27…

"Cvetna pijaca" će se ove godine održati ...

april 14, 2021

SO Novi Bečej: Fiskalne me…

Danas je održana 7. sednica Skupštine op...

april 15, 2021

U sredu i četvrtak vakcina…

Uključujući se u kampanju „Vratimo zagr...

april 06, 2021

NAJNOVIJE

Sutra, u utorak 20. aprila, bez struje će u Bečeju, od...

U Domu kulture opštine Novi Bečej u četvrtak 15. apri...

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju ...

Pripadnici Policijske uprave u Novom Sadu uhapsili su G...

Danas je održana 7. sednica Skupštine opštine Novi Be...

"Cvetna pijaca" će se ove godine održati od 27. do 29...

NAJČITANIJE

Večeras je u multimedijalnoj sali Doma kulture opštine...

Ministarka za kulturu i informisanje Republike Srbije, M...

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kultu...

Danas su uručene nagrade pobednicima foto konkursa "Igr...

JP "Vodokanal" Bečej obaveštava svoje potrošače u Be...

"Cvetna pijaca" će se ove godine održati od 27. do 29...

FLICKR