Održana 15. sednica skupštine opštine Novi BečejU četvrtak, 20. novembra, održana je 15. sednica parlamenta opštine Novi Bečej. Novobečejski odbornici raspravljali su o četrnaest tačaka dnevnog reda, a najživlja diskusija vodila se u vezi sa prvom tačkom, rebalansom ovogodišnjeg budžeta opštine. Govoreći o razlozima za rebalans, pomoćnik načelnika za finansije, Zora Stanisavljev, istakla je da je bilo nužno smanjiti masu zarada i usaglasiti budžet sa statusnim promenama vezanim za komunalna preduzeća, ali i opredeliti veća sredstva za Dom zdravlja u Novom Bečeju. Kao što je poznato, novobečejski Dom zdravlja nalazi se u teškoj finansijskoj situaciji, a nedavno su i računi bili u blokadi. U vezi sa ovim, dr Ivan Zec, direktor ove ustanove, naglasio je da veća sredstva koja rebalansom sleduju Domu zdravlja ne rešavaju sve probleme, ali da su odličan korak u tom smeru, pre svega jer će ovako dug prestati da raste, te će se taj problem lakše rešavati.  
Ovim rebalansom je smanjena i budžetska stavka vezana za novomiloševački “Vojvodina Spa”, javno preduzeće čiji je većinski vlasnik lokalna samouprava, a o kome se u javnosti dosta spekulisalo. Posle rebalansa, budžetska tačka koja se odnosi na “Vojvodina Spa” smanjena je na samo 100.000 dinara.

Na današnoj sednici doneto je i rešenje o okončanju postupka likvidacije javnog preduzeća “Kompred” iz Novog Miloševa. Postupak likvidacije koji je otpočeo 23. juna danas je završen, sva preostala imovina biće raspoređena osnivaču (opština Novi Bečej) čime će jedino javno preduzeće za komunalne poslove na teritoriji opštine Novi Bečej biti “Komunalac”.
Javno preduzeće “Komunalac” danas je dobilo i novog direktora. Za direktora je izabran Vladimir Radišić, diplomirani ekonomista, koji je do danas bio samo vršilac dužnosti direktora “Komunalca”.

Marica Bešlin, sekretar skupštine opštine Novi Bečej, kao značajno je istakla i donošenje rešenja o porezima. “Danas je poslednji dan da objavimo na sajtu opštine Novi Bečej odluke o porezima za 2018. godinu. Danas su donete odluke o zonama i najopremljenijoj zoni za utvrđivanje poreza i odluka o prosečnim cenama kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza za narednu godinu. Interesantno za ovu odluku o cenama je i to što je znatno smanjena cena, naročito za drugu, treću i četvrtu zonu kuća i stanova iz razloga što je opala vrednost nepokretnosti dok je poljoprivredno zemljište zadržalo, odnosno, nešto malo povećalo cenu” rekla je Bešlin.

Danas je usvojena i odluka o kućnom redu u stambenim zgradama na teritoriji opštine Novi Bečej u skladu sa novim zakonom o stanovanju, a usvojen je i lokalni akcioni plan za ostvarivanje prava nacionalnih manjina u opštini Novi Bečej. Usvojena je i odluka o socijalnoj zaštiti kojom se određuju prava i obaveze građana opštine Novi Bečej u vezi sa socijalnom zaštitom na nivou lokalne zajednice.


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Bečej: Danas počela vakci…

Danas je počela imunizacija građana opšt...

januar 20, 2021

Novi Bečej: Danas počela …

U Domu zdravlja opštine Novi Bečej, danas...

januar 20, 2021

Bečej: 100 aktivnih sluča…

Bečej: Zaključno sa 20. januarom - 100 ak...

januar 20, 2021

Bečej: Zaključno sa 10. j…

Bečej: Zaključno sa 10. januarom - 193 ak...

januar 10, 2021

Književnost kao mala besmr…

Intervju: Dario Tenžera, autor knjiga „P...

januar 10, 2021

Bečej: Odeljenje fizikalne…

Odeljenje fizikalne medicine i rehabilitaci...

januar 11, 2021

Italiko upošljava 4 lica

Italiko upošljava 4 lica. ...

januar 11, 2021

Pčelari prijavili Lidl tr…

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS...

januar 12, 2021

NAJNOVIJE

Bečej: Zaključno sa 20. januarom - 100 aktivnih sluča...

U Domu zdravlja opštine Novi Bečej, danas je počela v...

Danas je počela imunizacija građana opštine Bečej pr...

Obaveštavaju se građani opštine Novi Bečej, koji že...

U osnovnim i srednjim školama u Srbiji danas je, posle ...

Novi Bečej: Zaključno sa 18. januarom - 168 aktivnih s...

NAJČITANIJE

Danas je počela imunizacija građana opštine Bečej pr...

U Domu zdravlja opštine Novi Bečej, danas je počela v...

Bečej: Zaključno sa 20. januarom - 100 aktivnih sluča...

Bečej: Zaključno sa 10. januarom - 193 aktivnih sluča...

Intervju: Dario Tenžera, autor knjiga „Potiska vila...

Odeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije do daljnje...

FLICKR