Održana 36. sednica opštinskog veća

 

U četvrtak, 1. juna, veće opštine Novi Bečej održalo je svoju 36. sednicu. Teme kojima su se većnici bavili bile su raznovrsne i kretale su se od predloga odluke o završnom računu opštinskog budžeta za prethodnu godinu, preko pitanja o usvajanju Evropske konvencije o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou, a, možda i najinteresantije novobečejskim zemljoradnicima jeste usvajanje odluke o skidanju useva sa uzurpiranih poljoprivrednih parcela.

Kako nam je rekao predsednik opštine, Saša Maksimović, koji je i rukovodio današnjom sednicom, u pitanju je nastavak politike koju je opština počela da sprovodi prošle godine. “Komisija je završila svoj rad. Ostalo je da se utvrde činjenice i da se predloži skupštini da donese odluku o skidanju useva i ove godine. Svi oni građani koji su mislili da će opština to uraditi jednom i nikada više, ozbiljno su se prevarili. Opština će sprovoditi zakon kao što je prošle godine i ove će i svih narednih jer naša je obaveza da skidamo useve sa uzurpiranog zemljišta” rekao je prvi čovek opštine Novi Bečej.

Kao što je naš portal već pisao, prethodne godine je sa uzurpiranih površina skinuto 52.429 kilograma pšenice, 74.724 kilograma kukuruza i 3.160 kilograma suncokreta. Prodajom pšenice ostvaren je prihod od 734.006,00 dinara, kukuruza 1.021.534,00 dinara i 107.440,00 dinara prodajom suncokreta čime je opština prihodovala skoro dva miliona dinara.

 

 

Revizor zadovoljan završnim računom; salaši dobijaju adrese

 

Bitna stavka današnje sednice bilo je i utvrđivanje predloga odluke o završnom računu budžeta za prethodnu godinu. Prema rečima predsednika Maksimovića, prvi put posle mnogo godina, otklonjene su sve nepravilnosti. “Državni revizor konstatovao je da su ispravljene sve nepravilnosti koje su se više decenija provlačile kroz budžet opštine i, nadam se, da će se i dalje postupati u skladu sa zakonom” istakao je Maksimović ukazavši i na to da je ovo značajan napredak i u odnosu na prethodnu godinu. O ovom predlogu odluke izjasniće se i skupština opštine Novi Bečej čija sednica se očekuje već tokom naredne sedmice.

Takođe, danas je usvojen i predlog odluke kojom salaši koji se nalaze u ataru dobijaju ulice i precizne adrese čime se rešava problem svih onih koji su živeći na salašima imali probleme sa pribavljanjem dokumenata usled toga što nisu imali zvaničnu adresu.

Pored ovoga, usaglašen je i predlog odluke o usvajanju Evropske konvencije o rodnoj ravnopravnosti čiji cilj je da se poboljša položaj, pre svega, žena na nivou lokalnih samouprava kao i program Dana sela Novo Miloševo, manifestacije koja se, tradicionalno, održava avgusta u ovom mestu naše opštine.

Sednici veća koja je trajala približno sat vremena prisustvovali su svi većnici, a radom je rukovodio predsednik opštine.

 


NAJPOPULARNIJE NOVI BEČEJ

Novi Bečej: 31 lice poziti…

U trećem talasu, a prema rezultatima PCR t...

novembar 14, 2020

Bečej: Danas 32 novozaraž…

Bečej: Na današnji dan 83 aktivna slučaj...

novembar 19, 2020

Potisje Bečej: Obustavljen…

JP „Potisje Bečej“: Prestaje se sa rad...

novembar 26, 2020

Bečej: Nove mere Opštinsk…

Nove mere Opštinskog Štaba za Vanredne si...

novembar 14, 2020

Bečej: U poslednja 24 čas…

Bečej: Na današnji dan 107 aktivnih sluč...

novembar 20, 2020

Bečej: U poslednja 24 čas…

Bečej: Na današnji dan 356 aktivnih sluč...

novembar 26, 2020

Bečej: Na današnji dan 44…

Bečej: Na današnji dan 44 aktivnih sluča...

novembar 14, 2020

Posao za mašinskog inženj…

Posao za mašinskog inženjera. ...

novembar 20, 2020

NAJNOVIJE

Prema saznanjima portala Webinfo, zaključno sa današnj...

Bečej: Na današnji dan 430 aktivnih slučajeva zaraže...

Bečej: Na današnji dan 406 aktivnih slučajeva zaraže...

Bečej: Na današnji dan 356 aktivnih slučajeva zaraže...

JP „Potisje Bečej“: Prestaje se sa radom u sedištu...

Bečej: Na današnji dan 268 aktivnih slučajeva zaraže...

NAJČITANIJE

U trećem talasu, a prema rezultatima PCR testova, zaklj...

Bečej: Na današnji dan 83 aktivna slučaja zaraženih ...

JP „Potisje Bečej“: Prestaje se sa radom u sedištu...

Nove mere Opštinskog Štaba za Vanredne situacije. ...

Bečej: Na današnji dan 107 aktivnih slučajeva zaraže...

Bečej: Na današnji dan 356 aktivnih slučajeva zaraže...

FLICKR