Tokom upoznavanja sa radom lokalne samouprave i njenim službenicima najveće interesovanje dece izazvalo radno mesto matičara i predsednika opštine.

Povodom obeležavanja “Dečije nedelje” deca - predstavnici iz škola i predškolskih ustanova opštine Novi Bečej imala su priliku da se u zgradi opštine 3.oktobra upoznaju sa predsednikom opštine i radom lokalne samouprave. Pozdravljajući sve prisutne dečake, devojčice i njihove nastavnike Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej je rekao da će mnoge njegove kolege, predsednici opština, reći da je šteta što se na decu misli samo u ovih nedelju dana: “ Ja vam to neću reći zato što se ovde u ovoj našoj zgradi opštine svi trudimo i radimo za vas i ostatak godine. Nadam se da ste i vi osetili deo toga. Mislim na sve što smo do sada uradili kao što su neke vidljive stvari poput terena za sportske aktivnosti, igrališta, poravki škola i možda poslednje izgradnja biciklističke staze kojom đaci stižu bezbednije do svojih škola. To je samo deo onoga što se radi za decu ali ima još mnogo toga što na prvi pogled nije vidljivo.” On je dodao da se posredno za bolji život dece utiče i tako što se lokalna samouprava trudi da obezbedi još radnih mesta za roditelje dece koji nemaju posao.

Prisutni dečaci i devojčice predsedniku opštine poklonili su darove koje su pripremili zajedno sa svojim drugarima. Nakon što je odgovorio na pitanja koja su najviše zanimala njegove goste predsednik opštine Saša Šućurović poveo je grupu na šetnju kroz opštinu i upoznavanje sa njenim funkcionisanjem. Najveću pažnju školaraca izazvala je baš kancelarija predsednika opštine, gde su neki od njih koji su izrazili želju da se bave njegovim poslom probali kako je to sedeti u fotelji predsednika.

Nakon zvaničnog dela prijema na mini koktelu đaci su već opuštenije predsedniku opštine izneli svoje probleme i predloge.

Dečija nedelja u opštini Novi Bečej obeležava se na više načina i u obrazovnim institucijama. U nekim školama u toku ovih nedelju dana zamenjuju uloge profesori, đaci i školsko osoblje. To je zanimljiv način da đaci vide kako je odrslima i da li bi neko od njih možda želeo da bude psiholog, nastavnik ili možda domar. U drugim školama deca i roditelji odmeravaju snage na školskim terenima, a vrtić za sutra priprema svoj tradicionalni maskembal čeija će karnevalska povorka proći centrom Novog Bečeja.


izvor: novibecej.rs

{fshare}


NAJNOVIJE

Štab za vanredne situacije opštine Bečej saopštava d...

Posao za 5 radnika u Bečejprometu. ...

Posao za 3 prodavca u Gomeksu. ...

U Domu kulture opštine Novi Bečej od 10. do 14. avgust...

Štab za vanredne situacije opštine Bečej saopštava d...

Dotrajali most na Staroj Tisi kod Bisernog ostrva u Bač...

NAJČITANIJE

U petak, 31. jula, od 07:00 do 08:00 časova, se, zbog r...

Jubilarna „25. Tiska akademija akvarela“ ove godine ...

Prema saznanjima do kojih je došao portal Webinfo, do d...

Nakon 40 godina, počela je izgradnja fiskulturne sale u...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su...

Štab za vanredne situacije opštine Bečej raspolaže s...

FLICKR