U školama i vrtićima u Novom Bečeju, u ponedeljak, 3. oktobra je počela Dečija nedelja, pod sloganom „Neću da brigam, hoću da se igram“, a koja će biti ispunjena zanimljivim programima i trajaće sve do petka, 7.oktobra.

 

U ponedeljak su u OŠ “Miloje Čiplić“ po planu deca nižih razreda trebala crtati ispred škole, međutim, zbog lošeg vremena to su uradili u svojim učionicama.
„Danas su deca na asfaltu trebala nacrtati svoje poruke, ali zbog kiše će deca crtati u učionicama i od toga ćemo napraviti jedan zidni kolaž, koji će i roditelji moći pogledati“-rekla je Silvija Varga, učiteljica.
Što se ostalog programa tiče, za ovu nedelju niži razredi će u utorak od kuće doneti razne društvene igre sa kojim će se igrati, u sredu će od prirodnih materijala praviti igračke, dok će učenici 3. i 4. razreda u Hali sportova imati „književni susret“ sa piscem Urošem Petrovićem. U četvrtak je na repertoaru gledanje predstave, dok će se u petak sa svojim roditeljima takmičiti u štafetnoj igri.
Učenici viših razreda su danas birali đačkog direktora, u utorak će zameniti dužnosti sa nastavnicima, u sredu će tragati za potpisima nastavnika, u četvrtak će biti takmičenje u šahu, dok je petak predviđen za kros.

U OŠ “Josif Marinković“ su pripremljene sledeće aktivnosti. Za niže razrede u ponedeljak je predviđeno takmičenje za najbolju frizuru, u utorak vašar, u sredu maskenbal, kros i „druženje sa piscem“ Urošem Petrovićem, u četvrtak predstava, a u petak prijem prvaka i crtanje na asfaltu.
Učenici viših razreda u ponedeljak će igrati fudbal i košarku, lakiranje noktiju-koje će se svaki dan održavati, u utorak fudbal, odbojka i stoni tenis, u sredu zamena uloge sa nastavnicima, u četvrtak upis školu u đačkom kutku i kros, a u petak žurka.

U PU “Pava Sudarski“ ponedeljak je rezervisan za sabirnu akciju-pomoć “drug drugu”, a sve što se sakupi, odneće se u Crveni krst. U utorak će biti priređen mali program predsedniku opštine, u sredu će se održati karneval iliti maskenbal, kada će deca iz sva tri vrtića u kostimima prodefilovati kroz centar grada, u četvrtak se odlazi na pozorišnu predstavu, dok će petak biti dan za druženje.

Šareni program za decu svih uzrasta, jer deca ne treba da brigaju, već da se igraju.


 

 

 

 


NAJNOVIJE

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) objavio je ...

Italiko upošljava 4 lica. ...

Odeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije do daljnje...

Intervju: Dario Tenžera, autor knjiga „Potiska vila...

Bečej: Zaključno sa 10. januarom - 193 aktivnih sluča...

U sredu 6. januara od 8 do 12 časova, u OŠ "Zdravko Gl...

NAJČITANIJE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bečeju u...

Organizatori akcije “Posadi svoj hlad” pozvali su sv...

Bečej: Zaključno sa 4. januarom - 270 aktivnih slučaj...

U sredu 6. januara od 8 do 12 časova, u OŠ "Zdravko Gl...

Bečej: Zaključno sa 10. januarom - 193 aktivnih sluča...

Intervju: Dario Tenžera, autor knjiga „Potiska vila...

FLICKR