U ponedeljak, 3.oktobra Narodna kuhinja je počela distribuciju hrane u opštini Novi Bečej, pre svega socijalno ugroženim osobama i porodicama sa više dece. Deljenje hrane će trajati minimum 6 meseci.

 

Po rečima Mirjana Jakšića, predsednika Supštine opštine Novi Bečej, Narodna kuhinja od danas deli toplu hranu za 225 korisnika u opštini Novi Bečej.
-Deljenje tople hrane će trajati 6 meseci, a ako Crveni krst bude imao viška namirnica, produžićemo kao i u prošloj sezoni. Hrana se kuva u kuhinji Doma za odrasla lica, a distribuciju hrane vrše Predškolska ustanova u Novo Miloševo i u Bočar i Centar za socijalni rad u Kumane na određene lokacije. Nama bi trebalo još, ali je situacija takva kakva je i ne možemo svima izaći u susret -rekao je Jakšić.

Prioritet imaju one porodice, koje imaju više dece. Namirnice se dobijaju od Crvenog krsta, a hrana se uz finansisjku pomoć opštine priprema u kuhinji Doma za odrasla lica. Opština Novi Bečej oko 3 miliona dinara izdvaja za Narodnu kuhinju.
- Crveni krst Srbije je obezbedio artikle za pripremu hrane za Narodnu kuhinju u opštini Novi Bečej. Hrana se deli na četiri punkta u opštini i mi praktično nastavljamo rad kuhinje koji je prekinut krajem maja. Ono što je novo, je da korisnici dobijaju kuvani obrok i pola vekne hleba, a Crveni krst Vojvodine je najavio da će za ovu sezonu obezbediti i po 2 litra mleka za decu do 5 godina starosti, kao i određenu količinu keksa, kako bi deci malo pojačali obroke. Isto tako bismo se zahvalili lokalnoj samoupravi, koja je obezbedila finansijska sredstva za pripremu hrane i za pojačane obroke“-izjavio je Momir Dimitrijević, sekretar Crvenog krsta opštine Novi Bečej.

Takođe, Crveni krst paralelno sa toplim obrokom deli i toplu garderobu za korisnike Narodne kuhinje u svim naseljenim mestima opštine, a za Novu godinu i Božić će podeliti paketiće, kao i prethodnih godina.

Od 225 osoba koje toplu hranu dobijaju u Narodnoj kuhinji, njih 95 su iz Novog Bečeja, 55 iz Novog Miloševa, 48 iz Kumana i 27 iz Bočara.

 

 

 


NAJNOVIJE

Sutra, u utorak 20. aprila, bez struje će u Bečeju, od...

U Domu kulture opštine Novi Bečej u četvrtak 15. apri...

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju ...

Pripadnici Policijske uprave u Novom Sadu uhapsili su G...

Danas je održana 7. sednica Skupštine opštine Novi Be...

"Cvetna pijaca" će se ove godine održati od 27. do 29...

NAJČITANIJE

U subotu, 10. aprila, od 9 do 13 časova bez struje će ...

U petak 9. aprila, od 8 sati, svi zainteresovani građan...

Na bečejskoj deponiji Botra danas su predstavljene pred...

Opština Novi Bečej jedna je od četiri opštine u okru...

U Zmaj Jovinoj ulici, broj 106, u neposrednoj blizini Sp...

Večeras je u multimedijalnoj sali Doma kulture opštine...

FLICKR