U subotu, 25.juna, na letnjoj pozornici kraj Tise upriličena je manifestacija „Multikulturalni vikend“ uz 170 učesnika folklornih grupa iz Novog Bečeja.



-Večeras su trebali nastupiti sve folklorne grupe opštine Novi Bečej. Međutim ovog puta KUD “Jovan Aćimac” iz Kumana i KUD “Teodor Pavlović” iz Novog Miloševa nisu bili u mogućnosti da se odazovu pozivu. Inače, KUD “Bećarac” se večeras predstavio sa tri grupe i to sa malim Poletarcima, koji su igrali igre iz Srbije, zatim su nastupali veterani-rekreativci sa igrom iz Šumadije i standardno izvođački ansambl, deca koja su već dosta godina samnom i koja su odigrala igru iz Crne Trave i igru pod nazivom “Bugarka”- izjavila je Olja Blažin, predsednik KUD “Bećarac” Novi Bečej.

Prema rečima Saše Dujina, v.d. direktora Turističke organizacije opštine Novi Bečej, ova manifestacija je zaista interkulturalna, pošto na ovim prostorima žive pripadnici raznih nacija.
- Ovaj događaj je samo dokaz da svako neguje svoju tradiciju. Ovde svi međusobno mogu naučiti i nešto novo o običajima i kulturi, istakao je Dujin.

Na manifestaciji su nastupili: MKUD “Jokai Mor” Novi Bečej, KUD “Bećarac” Novi Bečej. 

Glavni pokrovitelj manifestacije je opština Novi Bečej, organizaciju su pomogli Turistička organizacija i Dom kulture opštine Novi Bečej, kao i predstavnici KUD-ova.


NAJNOVIJE

Štab za vanredne situacije opštine Bečej saopštava d...

Posao za 5 radnika u Bečejprometu. ...

Posao za 3 prodavca u Gomeksu. ...

U Domu kulture opštine Novi Bečej od 10. do 14. avgust...

Štab za vanredne situacije opštine Bečej saopštava d...

Dotrajali most na Staroj Tisi kod Bisernog ostrva u Bač...

NAJČITANIJE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su...

Nakon 40 godina, počela je izgradnja fiskulturne sale u...

Štab za vanredne situacije opštine Bečej obaveštava ...

Štab za vanredne situacije opštine Bečej raspolaže s...

”Ciklonizacija“ A.D. Novi Sad, će u ponedeljak 27. ...

Kako saopštavaju iz opštine Bečej, u naseljenom mestu...

FLICKR