Odbornici u Novom Bečeju od sada će na sednice umesto papira dolaziti sa tablet računarima. Opština Novi Bečej je uvela elektronski način zasedanja, a uštede će biti velike, navode u Novobečejskoj samoupravi.

Projekat “Moderna lokalna samouprava” podržava Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. To znači da će svaki odbornik na sednici Skupštine koristiti tablet, sa materijalom za sednicu, a putem njega će i glasati. Dosadašnja praksa je bila da se materijal fizički dopremao na kućnu adresu svakog od odbornika, a kada su na dnevnom redu zasedanja bili, na primer, budžetski izveštaji javnih preduzeća, u pitanju su bile stotine strana štampanog materijala. Marica Bešlin, sekretar Skupštine opštine Novi Bečej : „ Vrlo će se unaprediti rad Skupštine, jer na ovaj način ne samo da ćemo da uštedimo na papiru, koji neće biti više potreban, jer će odsada odbornici na ekranu tableta imati celokupan materijal. Pored toga glasanje će na ovaj način biti mnogo pogodniji za pojedine odbornike. Uvođenjem elektronskih sednica više neće biti potrebe ni za klasičnim prebrojavanjem glasova. Za skupštinsku službu ovo je od velikog značaja jer će ubrzati i osavremeniti rad . Više neće biti potrebe za angažovanjem zapisničara na sednici skupštine, već lice koje će rukovoditi glasanjem na kraju sednice imaće urađen zapisnik primenov ove nove tehnologije.

Mirjan Jakšić, predsednik SO Novi Bečej sumirao je najinteresantnije tačke o kojima su na ovoj sednici odbornici odlučivali: „ Podneta je ostavka na mesto člana Opštinskog veća. Dodeljena je kuća samohranoj majci sa četvoro dece. Kuća je je u vlasništvu opštine, i dodeljena je na upotrebu bez prava upisivanja. I bila je još jedna interesantna tačka, što se investicija tiče, u Kumanu je menjan plac, za postojeći privatni, i u toku je izgradnja podnog skladišta za prijem žitarica. Što znači da ljudi iz Kumana koji svoje žitarice izvoze, neće morati da ih dovoze u Novi Bečej, nego će im sada put biti skraćen, tako što će firma „Vrebalov Agrar“ tamo prihvatati robu.

Nevena Subotić
Odnosi sa javnošću opštine Novi Bečej


NAJNOVIJE

Štab za vanredne situacije opštine Bečej saopštava d...

Dotrajali most na Staroj Tisi kod Bisernog ostrva u Bač...

Bečejprometu d.o.o potrebna dva radnika u proizvodnji, ...

U četvrtak 6. avgusta, zbog radova na elektrodistributi...

Posao za 5 vodoinstalatera, montera cevovoda ...

Štab za vanredne situacije opštine Bečej saopštava d...

NAJČITANIJE

Štab za vanredne situacije opštine Bečej, na osnovu p...

Jovica Jašin, vrsni glumac iz Zrenjanina, kog smo imali...

Štab za vanredne situacije opštine Bečej na osnovu po...

Danas, u utorak 28. jula, održana je sednica Štaba za ...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su...

Na osnovu podataka dobijenih od Doma zdravlja Bečej, Š...

FLICKR