Dom zdravlja Novi Bečej je ustupio deo svog prostora ispostavi Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje


Ispostava Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Novi Bečej odnedavno radi u novim, uslovnijim prostorijama Doma zdravlja opštine Novi Bečej, koji je ustupio deo svog prostora, tako da sada pacijenti lakše završavaju svoje poslove, a nove prostorije su doprinele većoj efikasnosti rada.
Zgrada u kojoj je ranije bila ispostava je ruinirana i sklona oštećenjima, uslovi za rad nisu bili adekvatni, a prostor nije mogao da se održava, istakla je Anđelka Korovljev, direktor Doma zdravlja: „Korisnici Doma zdravlja, kao ustanova primene zdrastvene zaštite i Republičkog fonda za zdrastveno osiguranje, su isti. U Domu zdravlja se pružaju usluge zdrastvene zaštite, a te usluge oni ostvaruju preko Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, koji je osiguravajuća kuća. U toku rada svakodnevno se javljaju nejasnoće, u smislu da li pacijent ima pravo na određenu zdrastvenu uslugu ili ne, da li je zdravstvena knjižica overena, odnosno da li su uplaćeni doprinosi po osnovu zdrastvenog osiguranja, tako da pacijent sada vrlo lako i brzo može to da proveri, pošto smo sada „komšije““.
Ranije je Republički fond za zdravstveno osiguranje obezbeđivao lekarsku komisiju, koja je izlazila na teren, tako da pacijenti iz Novog Bečeja nisu morali da idu u Zrenjanin za overu uputa ili za overu produženja bolovanja, nego su to mogli da ostvare i u Novom Bečeju. Direktorka Doma zdravlja se nada da će se ta praksa nastaviti i ubuduće, i da će se tim povećati dostupnost ove usluge pacijentima.

Nevena Subotić

Odnosi sa javnošću opštine Novi Bečej


NAJNOVIJE

Štab za vanredne situacije opštine Bečej saopštava d...

Posao za 5 radnika u Bečejprometu. ...

Posao za 3 prodavca u Gomeksu. ...

U Domu kulture opštine Novi Bečej od 10. do 14. avgust...

Štab za vanredne situacije opštine Bečej saopštava d...

Dotrajali most na Staroj Tisi kod Bisernog ostrva u Bač...

NAJČITANIJE

U petak, 31. jula, od 07:00 do 08:00 časova, se, zbog r...

Jubilarna „25. Tiska akademija akvarela“ ove godine ...

Prema saznanjima do kojih je došao portal Webinfo, do d...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su...

Nakon 40 godina, počela je izgradnja fiskulturne sale u...

Štab za vanredne situacije opštine Bečej obaveštava ...

FLICKR