U okviru Dečije nedelje u Domu kulture opštine Novi Bečej 11. oktobra 2013.g. gostovala je pozorišna predstava za najmlađe - ’’Crvenkapa’ lutkarske scene Narodnog pozorišta ’’Toša Jovanović’’ iz Zrenjanina, rađena po tekstu Igora Bojovića, u režiji Biljane Vujović.

 

U 9.30h je bilo prvo izvođenje predstave za decu Predškolske ustanove ’’Pava Sudarski’’, a u 11.00h za decu od I do IV razreda O.Š.’’Josif Marinković’’ i O.Š.’’Miloje Ćiplić’’. Pozorišna sala Doma kulture bila je puna dece na oba izvođenja predstave. 550 dece uživalo je u jednoj od najpopularnijih bajki i sa velikom pažnjom i interesovanjem pratili su zaplet priče navijajući za svoje omiljene likove.


Dečija nedelja 2013
Takođe je u okviru Dečije nedelje bila organizovana Likovna radionica za najmlađe, na kojoj je učestvovalo oko 60 dece. 08.10.2013.g. na ovoj radionici učestvovali su učenici O.Š.’’Miloje Ćiplić’’uzrasta od I do IV razreda, a 10.10.2013.g. učenici O.Š. ‘’Josif Marinković’’, istog uzrasta. Radionice su bile veoma zabavne i edukativne, u okviru njih bile su zastupljene tri teme: izrada maski po izboru dece, izrada izgleda obaveštenja za vrata i podela površine na temu sporta. Radionice je vodila Timea Čajka, dizajner grafike. Deca su bila veoma zainteresovana za ovakav pristup likovnom stvaralaštvu i sa velikim trudom i umećem napravila su veoma interesantne maske i crteže.


izvor: novibecej.rs

 


NAJNOVIJE

Štab za vanredne situacije opštine Bečej saopštava d...

Posao za 5 radnika u Bečejprometu. ...

Posao za 3 prodavca u Gomeksu. ...

U Domu kulture opštine Novi Bečej od 10. do 14. avgust...

Štab za vanredne situacije opštine Bečej saopštava d...

Dotrajali most na Staroj Tisi kod Bisernog ostrva u Bač...

NAJČITANIJE

U petak, 31. jula, od 07:00 do 08:00 časova, se, zbog r...

Jubilarna „25. Tiska akademija akvarela“ ove godine ...

Prema saznanjima do kojih je došao portal Webinfo, do d...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su...

Nakon 40 godina, počela je izgradnja fiskulturne sale u...

Štab za vanredne situacije opštine Bečej obaveštava ...

FLICKR