Jubilarna Gospojina, dvadeseta po redu, počela je kuvanjem riblje čorbe u četvrtak 22. avgusta i takmičenjem tamburaških bandi. Usledili su koncerti velikih muzičkih imena - Ođile, Frajli, Parnog Valjka, Huligansa, Galije, Hladnog Piva. Sve je to propraćeno i začinjeno celodnevnim aktivnostima poput - prvog po redu "Poljo festa", godišnjeg susreta članova Zavičajnog kluba, "Etno bazara", "Avlije zabavlije", dečije ulice.

 

Nemoguće je nespomenuti i neprimetiti činjenicu da Novi Bečej, samo par sati nakon koncerata na kojima boravi više desetina hiljada ljudi, izgleda - netaknuto, sveže i čisto pre svega. Tome najviše doprinosi dobra organizacija i vredne ruke radnika Komunalca, koji sve vreme sakupljaju smeće.

Organizatori su sa pravom najavili pravu "eksploziju zabave", koja je svoj vrhunac doživela u nedelju, 25. avgusta.
Od 14.30 časova upriličena je parada konjskih zaprega, defileom konjičke policije. Usledio je početak takmičenja u dvopregu, četvoropregu, petopregu i višepregu.

„Velikogospojinska revija borilačkih sportova“ donela je otvoreno prvenstvo Srbije u kungfu vušu sportu uz učešće klubova iz Srbije, Slovenije, BiH, Crne Gore i Mađarske. Na amfiteatru na Tiskom keju sa početkom u 18.00 časova upriličeno je finale u kojima su učestvovali najbolji takmičari.

Humanitarna akcija "Gađanje predsednika" nastavljena je i ove godine, tako da je Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej imao zanimljivu ulogu mete u kojoj ga na Gospojini gađaju balonima sa vodom. U opuštenoj i prijatnoj aktmosferi mnogi su odlučili da kupovinom balona sa vodom i gađanjem predsednika pomognu zrenjaninskom porodilištu za koje su namenjena sredstva iz ove akcije bitke za bebe

Najzad, kao kruna večeri, spektakularan koncert slavne pevačice Lepe Brene. Svi su bili zabrinuti jer su se crni i kišni oblaci nadvili nad ovom banatskom varošicom, ali, ipak, kiša je stala i nije uspela da pokvari veče.
Folk zvezda Lepa Brena je na sceni demonstrirala neverovatnu energiju, pokazavši da je u vrhunskoj formi. Pevala je i igrala kao na samim počecima svoje dugogodišnje i uspešne karijere.
Da se spremao spektakl pokazivale su i reke posetilaca koje su se, nekoliko sati pre početka, slivale ulicama koje vode prema bini koja je bila postavljena tik uz obalu Tise. Kad se slavna pevačica pojavila na bini, euforija koja je danima vladala jednostavno je eksplodirala. Već u prvim taktovima Brena je mnoge prisutne namamila da puste svoj glas, pa su sa njom horski pevali, što je pevačici izmamilo osmeh na lice. Bila je ovo prilika i da se nešto starije generacije prisete lepih dana koje su krasili Brenini hitovi, među kojima su svakako "Uđi slobodno", “Čačak”, “Mile voli disko”, …
Dok su oni nešto mlađi posebno uživali u onima sa poslednjeg albuma, kao što su “Metak sa posvetom”, “Zrno bibera”, “Ne bih ja”…
Kako svakoj estradnoj dami priliči, Brena je napustila binu kako bi se presvukla. Za to vreme, publiku, njih oko 60.000, zabavljao je njen bend, koji se maksimalno potrudio da zadrži odličnu atmosferu. Brena se nakon kraćeg predaha vratila na binu i nastavila u istom tempu dok su svi maksimalno uživali u velikim hitovima jedne od najvećih muzičkih zvezda na Balkanu.
Taman kada su svi pomislili "bolje ne može biti" uz pesmu “Jugoslovenka”, usledio je vatromet, zvuci divljenja, zagrljaji, a sve oči su bile uprte u fantastičan ples boja na nebu. Nešto pre ponoći Lepa Brena se zahvalila organizatorima, muzičarima i kako je i sama rekla: "Publici, zbog čijih osmeha se živi!"

Dvadeseta Gospojina, bar ovaj zabavni deo je završen. Novim Bečejom je za vreme održavanja manifestacije prodefilovalo preko 200.000 ljudi, što je zasigurno zadovoljilo sva očekivanja organizatora.
Predstoji Litija, Velikogospojinsko bdenije, u utorak 27. avgusta u 18 časova, na praznik Velike Gospojine, u novobečejskom manastiru.

Sledeće godine, u Novom Bečeju, očekujemo još veću eksploziju letnje zabave! Sve pohvale organizacionom timu - bilo je fantastično!

{fshare} 

WEBINFO

Fotografija: pulsonline.rs

 


NAJNOVIJE

Štab za vanredne situacije opštine Bečej saopštava d...

Posao za 5 radnika u Bečejprometu. ...

Posao za 3 prodavca u Gomeksu. ...

U Domu kulture opštine Novi Bečej od 10. do 14. avgust...

Štab za vanredne situacije opštine Bečej saopštava d...

Dotrajali most na Staroj Tisi kod Bisernog ostrva u Bač...

NAJČITANIJE

I ove godine je nastavljeno sa opremanjem ginekološke o...

Posao za 3 prodavca u Gomeksu. ...

Jovica Jašin, vrsni glumac iz Zrenjanina, kog smo imali...

Posao za 5 radnika u Bečejprometu. ...

Danas, u utorak 28. jula, održana je sednica Štaba za ...

Štab za vanredne situacije opštine Bečej saopštava d...

FLICKR